07 Nisan 2015 17:06

Nevin Akkaya sahneden uğurlandı

Hayatını kaybeden Tiyatro Oyuncusu ve Seslendirme Sanatçısı Nevin Akkaya için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde cenaze töreni yapıldı.

Paylaş

Ezgi GÖRGÜ
İstanbul

Hayatını kaybeden Tiyatro Oyuncusu ve Seslendirme Sanatçısı Nevin Akkaya için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde cenaze töreni yapıldı. 

Törene, İzzet Günay, Necip Sarıcı, Yılmaz Atadeniz  başta olmak üzere sanatçı dostları katıldı. Törende Nevin Akkaya’nın hayatından kesitlerin olduğu bir slayt gösterisi izlenirken, yeğeninin son kez kaydettiği sesi de gelenlere duygulu anlar yaşattı.Törenin ardından Nevin Akkaya’nın cenazesi, Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığına defnedildi. 

‘MÜKEMMEL BİR İNSANDI’

Yönetmen Yılmaz Atadeniz, Nevin Akkaya hakkında şöyle konuştu: ‘100 filme yakın film çektim, ama Nevin hanımsız hiçbir filmim yok. Bizim sessiz çektiğimiz filmlere can verenlerdendi. Çok önemli bu. Siyah beyaz filmlerimize sesleriyle can verdiler. Nevin abla her bakımdan mükemmel ve inanılmaz bir insandı.’
Nevin Akkaya’nın son dönemlerine de tanıklık eden ses mühendisi, Lale Film’in sahibi Necip Sarıcı da Akkaya’nın ardından şunları söyledi: Onun seslerini çektim, onun hakkında belgesel yaptım, görsel tarih üzerinden üstüne bin türlü isim zor söyleriz Nevin abla için. Hepsi ayrı ayrı değerlerdi ama Nevin abla kişilik olarak, insani vasıfları, kültürü, sevgisi bambaşkaydı.

ÖNCEKİ HABER

Moskova görüşmeleri sürüyor: Anlaşmanın şartı silahların susması

SONRAKİ HABER

TGC Başkanı Olcayto: Her gün nefret tohumları ekiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...