02 Ağustos 2011 08:31

Bolivya’da özel kanal sayısına sınırlama geteriliyor

BOLİVYA’da geçtiğimiz günlerde onaylanan yasaya göre, ticari radyo ve televizyon kuruluşlarının sayısına sınırlama getiriliyor. Yeni düzenlemeyle bu kuruluşların sayısının Bolivya’daki tüm medya organlarının yüzde 33’ünden fazla olamayacağı yasalaştırılıyor.BBC’nin haberine göre, Morales Hükümet

Bolivya’da özel kanal sayısına sınırlama geteriliyor
Paylaş

BOLİVYA’da geçtiğimiz günlerde onaylanan yasaya göre, ticari radyo ve televizyon kuruluşlarının sayısına sınırlama getiriliyor. Yeni düzenlemeyle bu kuruluşların sayısının Bolivya’daki tüm medya organlarının yüzde 33’ünden fazla olamayacağı yasalaştırılıyor.
BBC’nin haberine göre, Morales Hükümeti bu yasayla iletişim ve haberleşmenin daha sağlıklı bir ortamda gerçekleşeceğini savunuyor. Ancak muhalefet aynı fikirde değil. Muhalefete bakılırsa bu yasa açıkça basın ve ifade özgürlüğüne müdahale.
Bolivya radyo-televizyonlarının yaklaşık yüzde 90’ı özel kuruluşlara ait. Yeni yasa uygulanmaya başlandığında özel radyo-televizyonlara yüzde 33 oranında yayın frekansında yer ayrılacak. Geriye kalan frekanslar devlet yayın organları ve kâr amacı gütmeyen toplumsal örgütler tarafından kullanılacak. Düzenlemeye gelen eleştiriler, toplumsal örgütlerin iktidarın destekçisi olduğunu, dolayısıyla hükümetin medya alanında büyük bir egemenlik kuracağı yönünde. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yasaklanan sadece gazeteci değil

SONRAKİ HABER

Murat Uslu işe iade davasını kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...