07 Nisan 2015 10:59

Ankara’da 'Marksizm, laiklik ve din' sempozyumu

Ankara’da “Marksizm, laiklik ve din” başlığıyla bir sempozyum düzenleniyor. Teori ve Politika Dergisi tarafından 11 Nisan Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek sempozyumda geniş bir yelpazeden konuşmacılar bir araya geliyor.

Paylaş

Ankara’da “Marksizm, laiklik ve din” başlığıyla bir sempozyum düzenleniyor. Teori ve Politika Dergisi tarafından 11 Nisan Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek sempozyumda geniş bir yelpazeden konuşmacılar bir araya geliyor. Sempozyumla, bir yandan sosyalist solun bir fotoğrafının yansıtılması, öte yandan ortak yürüyüşün olanaklarının gündemleştirilmesi amaçlanıyor.

Korkut Boratav’ın açılış konuşmasıyla başlayacak, Ankara Barosu Eğitim ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek sempozyumun katılımcıları ve bildiri başlıkları şöyle: Ertuğrul Kürkçü: “İki kere laiklik”, Merdan Yanardağ: “Laiklik, sol ve post-modern gericilik”, Tanıl Bora: “Sosyalist gelenek ve din”, Seydi Fırat: “Ortadoğu zemininde sıkışan laiklik ve Kürt Hareketi”, Metin Kayaoğlu: “Laiklik Marksizmin savunacağı bir ilke olamaz”, Taner Timur: “Kutsallık, din ve toplumsal sınıflar”, Aydın Çubukçu: “Demokrasi, resmi ideoloji, laisizm ve laikçilik”, Ferda Koç: “Burjuvazinin laikliği nerede biter, proletaryanın laikliği nerede başlar?”, Foti Benlisoy: “Cennetin eleştirisinden yeryüzünün eleştirisine: Kendimize ait bir politika”, Özgür Şen: “Gerçek laiklik, gerçek İslam, gerçek kapitalizm: Siyasette ‘gerçeklik’ sorunu”.  (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İbrahim Aras soruşturmasında polislere takipsizlik!

SONRAKİ HABER

DHF, HDP ile seçim ittifakı kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...