07 Nisan 2015 10:07

CHP'li Bayraklı Belediyesi’nde 5 işçi daha işten atıldı

CHP’li Bayraklı Belediyesi, Temizlik İşleri’ndeki taşeron şirket POSTAŞ’ta çalışan 5 işçiyi daha sendikaya üye olduğu için işten çıkardı.

Paylaş

CHP’li Bayraklı Belediyesi, Temizlik İşleri’ndeki taşeron şirket POSTAŞ’ta çalışan 5 işçiyi daha sendikaya üye olduğu için işten çıkardı. İşçilerin performanslarının düşük olduğu ve müdüre hakaret ettikleri iddia edildi.  Belediye-İş’e üye olan işçilerden üçü 11 Şubat’ta işten çıkarılmıştı.  

İşten çıkarılanlar ve diğer işçiler haber üzerine Doğançay'daki şantiyeye geldi. Burada 200 işçinin Belediye-İş Sendikasına üye olması ve yetkiyi beklediği dönemde işten çıkartmaların yaşandığını belirten Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, sendikanın kabul edilmemesinin işçilerin iradesinin yok sayılması anlamına geldiğini söyledi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın işçilere, “Sizin sendikanız benim, en iyi sendika da benim. Üye olacaksanız DİSK’e üye olacaksınız” dediğini belirten Karakoç, “Belediye-İş Sendikamız burada çoğunluğu almıştır. İşverenin getireceği bir sendika işçilerin haklarını savunamaz. Bu işçinin iradesini kırmaktır” dedi.

ATILAN İŞÇİLER GERİ ALINSIN

İşten atılan işçiler gazetemize konuşarak, Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın işçilerin iradesini yok sayamayacağını vurguladı, işten atılan arkadaşlarının bir an önce işe geri alınmasını istedi.

İşten çıkartılan 5 kişiden biri olan Aysemin Memiş, altı yıldır belediyede çalıştığını ve performansı iyi olduğu için plâket aldığını anlattı. Memiş, Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın “Benim istediğim sendikayı seçmezseniz tek tek işten atarım” diyerek kendilerini tehdit ettiğini ve baskı uyguladığını aktararak, “Başkanımız işçiyi işçiye sendikayı sendikaya kırdırmaya çalışıyor. DİSK’le görüşmeye başlayıp Belediye-İş’ten istifa etmemiz için bize bir haftadır baskı yapılıyor. Bugün arkadaşlarımız ikna odalarına çekildi istifa etmesi için. Sözümüz şudur, istifa etmiyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Halkevleri 12 Nisan'da Ankara: 'Yürü üstüne üstüne' AKP'nin

SONRAKİ HABER

İbrahim Aras soruşturmasında polislere takipsizlik!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa