02 Ağustos 2011 08:24

Çiçek: İnternet Andıcı gerçek

Kamuoyunda “AKP ve Gülen’i bitirme planı” olarak bilinen belgeyle ilgili açılan davada tutuklu yargılanan Albay Dursun Çiçek, İnternet andıcı belgesinin gerçek bir belge olduğunu söyledi. Öte yandan Çiçek, istifa eden komutanlara da teşekkür etti.İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gör&uu

Çiçek: İnternet Andıcı gerçek
Paylaş

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 22. duruşmasında, tutuklu sanıklardan Kurmay Albay Dursun Çiçek, Avukat Serdar Öztürk ve eski Aydınlık Dergİsi Genel Yayın Müdürü Deniz Yıldırım hazır bulundu. Kırmızı bültenle aranan ve hakkında yakalama kararı bulunan firari sanık Bedrettin Dalan ile diğer 3 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanıklar ile avukatların taleplerinin alınacak olması nedeni ile tanık dinlenmesi işlemine ara verdiklerini açıkladı. Talepte bulunmak için ilk sözü tuÇiçek aldı. Sanık Çiçek, mahkeme heyetine hitaben, “Akıl ve vicdanınıza göre karar verdiğinize inanıyoruz. Aksi halde geçen hafta aksaçlı Genelkurmay Başkanı örneğinde olduğu gibi verirsiniz istifanızı ve çeker gidersiniz.” ifadesini kullandı. Asker sanıkların hukuksuzca tutuklandığını ve aileleri ile birlikte işkence çekmeye mahkum edildiğini ileri süren Çiçek’in, “Bu saate kadar akıl ve vicdanınız ile kararlar verdiğinize inanarak sabrettik. Ancak her sabrın bir sonu vardır. ‘Hukuki süreç işliyor’ yalanına kimse inanmıyor artık” dedi.

Genelkurmay Başkanı ve 3 kuvvet komutanının emekliliklerini istemesine de değinen Dursun Çiçek, “Sine-i Millete dönerek gösterdikleri fedakarlıklardan güç alan komutanlarımız, istifa ederek tarihe not düşmüşlerdir. Başta güven ve destekleri için teşekkür ederim. Bunu bir vicdan borcu olarak ifade etmek istedim. Ülkemizde huzur ve güveni sağlamak için canı ve kanı pahasına özveri ile görev yapmaş olan TSK mensupları, ettikleri yeminin orduya ve millete sadakatin, demokrasi ve hukukun gereği olarak kendilerine reva görülen bütün haksızlıklara, hak ve adalet beklentisi ile sabır göstermektedir.” dedi.

Bu davalarda hukuk ve yasanın uygulanmadığını iddia eden Çiçek, komutanların emeklilliklerini istemelerine ilişkin “Devlet adamı kimlikleri ile insan odaklı yönetim anlayışını benimseyen bu tavır liderlik vasıflarını göstermektedir. Yıllardır omuz omuza görev yaptığımız komutanlarımızın istifa gerekçelerinde açıkladıkları güven ve desteklerine teşekkür ediyorum.” değerlendirmesini yaptı. İnternet andıcı davasının kabul edildiğini belirten Çiçek, “Bu davanın benle ne ilgisi var? Savcı, davaların birleştirileceğinden nasıl bu kadar emin olabilir? Bu dava için de birleştirme kararı var ama 16 aydır birleştirilmiyor. Mahkemenin yasal haklarına sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. 30 Ağustos’tan sonra emekli olacağım. Bu Ağustos, muvazzaf subay olarak son duruşmam. Şeref ve onurumla hizmet verdiğim mesleğimden, makamımı selefime teslim ederek ayrılmak istiyorum.” dedi.

‘İNTERNET ANDICI GERÇEK BELGE’

İnternet andıcı belgesinin gerçek bir belge olduğunu ve bunu her yerde anlattığını belirten Çiçek, “Bunu her yerde söyledim. Bu (İrticayla Mücadele Eylem Planı) sahte plan da gerçek olsa bunu da söylerdim. Oysa bizimkisi belge değil, sadece bir kağıt parçası ama bizim tutuklanmamıza yetiyor.” dedi. (İstanbul/CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

4 öğretmene 'Uğur Kaymaz' gözaltısı

SONRAKİ HABER

Generallerin istifasının yankıları dünya basınında devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...