02 Ağustos 2011 08:05

Terörle Mücadele Yasası’na tepki

Terörle Mücadele Yasası’na (TMY) tepkiler sürüyor. Adana’da İnönü parkında bir araya gelen ÖDP, EMEP, BDP, ESP, İHD, TÖP, Çağrı ve Türkiye Gerçeği üyeleri yaptıkları basın açıklaması ile yasayı protesto etti.Basın açıklamasını okuyan Serpil Arslan, AKP’nin ileri demokrasi yalanl

Terörle Mücadele Yasası’na tepki
Paylaş
Faruk Ayyıldız

Basın açıklamasını okuyan Serpil Arslan, AKP’nin ileri demokrasi yalanları ile ülkeyi karanlığa sürüklerken, TMY’yi bahane ederek örgütlenmeyi engellemeye çalıştığını aktardı. TMY’nin çıkarıldığı günden bu yana yapılan birçok operasyona gerekçe olduğunu hatırlatan Arslan, yasanın hakkını arayan işçinin, gencin önünde engel olmaya devam ettiğini söyledi. Hatip Dicle’nin vekilliğinin engellenmesinin ve Hopa’da yaşanan devlet terörünün TMY’ye dayandırılarak gerçekleştirildiğini ifade eden Arslan, TMY’nin başka yasalar tarafından hak sayılanları yasaklamaya yönelik üst bir yasa olduğunun altını çizdi. DGM’lerin kaldırıldığını ancak yerine getirilen Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemelerinin de aynı zihniyetin ürünü olduğuna dikkat çeken Arslan,  talepleri için sokaklara çıkan işçilerin, emekçilerin terör örgütü bağlantılı sayılarak tutuklandığını aktardı.  Özel yetkili savcıların kararlarıyla, gazetelerin kapatılabildiğini söyleyen Arslan, basılmayan kitapların toplatıldığı bir ülkede yaşadıklarının altını çizdi.

Adana’da 6 ve 18 Mayıs Denizler ve İbrahim Kaypakkaya anmaları nedeniyle açılan soruşturma ve gözaltıların gerekçesinin yine TMY olduğunu ifade eden Arslan, TMY ve Özel Yetkili mahkemelere karşı mücadele yürüteceklerini duyurduklarını ifade etti. TMY’nin kaldırılması ve Özel yetkili mahkemelerin dağıtılması gerektiğini aktaran Arslan, mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Muayenehane yönetmeliğine karşı dilekçe

SONRAKİ HABER

'Deniz Feneri'nde 4 kişi daha gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...