02 Ağustos 2011 07:55

Muayenehane yönetmeliğine karşı dilekçe

Hekimler özel muayenehanelerin kapatılmasına yol açacak “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik”e tepki göstermek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğüne toplu dilekçe gönderdi.Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası (İTO), Yönetmeliğin geçici

Muayenehane yönetmeliğine karşı dilekçe
Paylaş

Hekimler özel muayenehanelerin kapatılmasına yol açacak “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik”e tepki göstermek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğüne toplu dilekçe gönderdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası (İTO), Yönetmeliğin geçici 7. maddesine göre, “3 ağustos 2010 tarihine kadar açılmış olan tüm muayenehanelerin, bir yıl içerisinde uygunluklarını sağlayarak müdürlüğe başvurmaları gerekmektedir” kararına karşı Kadıköy Toplum Sağlığı Merkezine dilekçe verdi. Yönetmelikteki çok sayıda düzenlemenin Anayasa ve yasala aykırı olduğunu belirten hekimler adına konuşan İTO Özel Hekimlik Komisyonu Üyesi Dr. Ümit Şen, hükümetin sağlıkta dönüşüm programıyla getirdiği performansa dayalı çalışma koşullarının sağlık emekçilerini zora muayenehanelerin de kapatılmasıyla doktorların hastanelerde emir-komuta zincirine tabi tutulmaya çalışıldığını dile getirdi.

MUAYENEHANELER MÜCADELE ALANI OLACAK

Türk Tabipler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Hasan Ogan da Sağlık Bakanlığının yeni yönetmelik yayınlanacağı sözü verdiğini belirtti. Sadece Kadıköy’de değil, diğer ilçelerde de dilekçeler verildiğini belirten Ogan, “Bugün basın açıklaması düzenleyecektik ancak Bakanlığın ılımlı tutumu ve yeni yönetmelik getireceğiz sözüne güvenerek kararlarını beklemeyi uygun gördük” diye konuştu. Yeni yönetmelik gündeme gelmezse Sağlık Bakanlığının suçlu durumuna düşeceğini söyleyen Ogan, hekimler üzerindeki belirsizlik durumunun kaldırılmasını istediklerini belirtti. Ogan, “Eğer bizi 4 ağustosta muayenehanelerimizi kapatmak zorunda bırakırlarsa muayenehanelerimiz mücadele alanımız olacak. Biz oralardan çıkmayacağız, bizi zorla çıkarmak durumunda kalacaklar” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçi servisi TIR’a çarptı 4 ölü, 13 yaralı

SONRAKİ HABER

Terörle Mücadele Yasası’na tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...