06 Nisan 2015 12:39

Süper Lig'de maçlar ertelendi

Paylaş

Fenerbahçe kafilesine Trabzon'da yapılan saldırı nedeniyle tüm maçlar bir hafta ertelendi...

27. hafta maçları bir hafta kaydırıldı...

Fenerbahçeli Yönetici Şekip Mosturoğlu bu haberi alır almaz ; "Biz bu olayın failleri bulununcaya kadar ertelenmeli diyoruz. Ama Futbol ailesinin bu yaklaşımı sevindirici" dedi.

BU OLAY AYDINLANANA KADAR FUTBOL OYNAMAK NİYETİNDE DEĞİLİZ'

Fenerbahçe'de Mahmut Uslu ve Tolga Deniz Aytöre ve Şekip Mosturoğlu son olaylara ilişkin açıklama yapıyor.. İşte Uslu, Aytöre ve Mosturoğlu'nun açıklamlarından satır başları:
Mahmut Uslu: "Güvenlik güçleri olayı "taş" diyerek geçiştirmeye çalıştı. Taraftara mesaj vermek istiyorum. İtidallerini devam ettirsinler. Bizim için şampiyonluklar, 4. yıldız önemli değil. Önemi olan can sağlığı.."

Tolga Deniz Aytöre: "Bu eylem Fenerbahçe'ye düzenlenmiş bir suikasttir. Bu ciddi bir terör eylemidir. Bu eylem Fenerbahçe - Trabzonspor odaklı bir eylem değil. Bu ciddi bir terör eylemidir. Sakatlarımızın iyileşmesi açısından erteleme talep ettiğimiz yönünde düşünceler var. Böyle sığ düşüncelere yer vermeyin Bizim bu liglerin şu kadar hafta bu kadar hafta ertelenmesi gibi bir talebimiz yok. Bu olay aydınlanana kadar futbol oynamak niyetinde değiliz.Bunu bir 3 Temmz hesaplaşması haline getirmesi konusunda kendine varlık sebebi adledenler de var. Bu Türkiye'nin sorunudur. Bu Fenerbahçe özelinde, ciddi bir terör eylemidir. Camiaları, biz böyle bir toplumsal kutuplaşmanın bir parçası yapmamak için elimizden geleni yapacağız. Fenerbahçe ayrımcılığını ve Fenerbahçe'ye karşı futbol faşiszmini bir kenara bırakmamız lazım. Başkanımıza bütün statlarda küfredilmesine, şike diye bağrılmasına izin verirseniz, Eğer siz, yenildiğiniz bir milli takım müsabakasından bile, bütün kulüpler birleşip Aziz Yıldrıım'ı şikayet ederseniz, Teröre yol verirsiniz. Bunlardan kaçınmamız lazım. Biz burada verilecek her türlü karara saygılıyız. Talebimiz, bu kararın bir an önce verilmesidir. Bu karar her ne olursa olsun, gereğini yapmaya hazırız. Eğer yetkimizi kullanacaksan, bu camiaların birbirlerine yabancılaşmaması için kullanmamız gerektiğini düşünüyoruz. Baba Hakkıların, Metinlerin yerin; bahis şirketlerini, sponsorları koymaktan vazgeçmemiz lazım. Bizim için liglerin ertelenmesi, müsabakaların ötelenmesi ya da bu tür geçici eylemlerin bir anlamı yok" 

Şekip Mosturoğlu: "Bu hadisede bir insanın ölmemesi, büyük bir tesadüf ve şanstı. Bu tüm ülkeye yapılmış bir suikasttir. Bu bir vahşettir. Başkanımız 'Bu şike hadisesi değil, memleket elden gidiyor" derken, bu günleri görmüştü. Bu sinir uçları ile oynayanların, artık bundan vazgeçmesi gerekiyor.3 Temmuz'dan bu yana hep demokratik tepkimizi dile getirdik. Biz bu çizgiden asla taviz vermeyeceğiz. Bu olayı sosyal medyada kaşıyanların takipçisiyiz. Herkes yazdığını - çizdiğini bilerek çizsin. Bizim davamız da diğer davalar kadar kumpastır. Bunu da ortaya çıkartan bizim taraftarımızdır. Taraftarımızın dik duruşu bütün kumpasları ortaya çıkarttı" (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Basın Konseyi: Yasak kitap var diye bütün kütüphaneyi kapatmak kadar mantıksız

SONRAKİ HABER

Pertek’te işten çıkarılan işçiler direnişe başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...