06 Nisan 2015 10:54

ÖDP'den seçim açıklaması

Paylaş

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere dair açıklama yaptı. ÖDP Merkez Yürütme Kurulu imzasıyla yayınlanan yazılı açıklamada, "Partimiz, Haziran Hareketi’nin aldığı karar çerçevesinde AKP’nin sandıkta geriletilmesi için Haziran ilkelerine sahip çıkan ilerici güçlerle dayanışma içerisinde olacaktır." denildi.

Seçimi boykot etmeyeceğini açıklayan ÖDP MYK, "Gezi milyonlarının laiklik, bağımsızlık, özgürlük, barış ve kardeşlik, Kürt sorununun eşit yurttaşlık temelinde çözümünden yana, halkçı-kamucu ekonomi ve adalet talepleri doğrultusunda ilerici güçlere oy vermeye çağırıyor" dedi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: "Partimiz, bu anlayışla 7 Haziran seçimlerinde AKP’yi geriletmeyi ve toplumsal muhalefet güçlerinin yeni bir ülke kurma iradesini ortaklaştıracağı büyük bir Koalisyonun gerçekleştirilmesi önerisini aylar öncesinden yapmıştı. Haziran ilkelerini temel alan bir program etrafında CHP’den HDP’ye ve sosyalistlere uzanan bir ortaklık içinde seçimlerde blok oluşturma çağrımız bütün çabalarımıza rağmen bizim irademiz dışında gerçekleşememiştir.

ÖDP, sorumluluk anlayışının gereği olarak bu koalisyonun gerçekleşmediği bugünkü koşullarda tüm ilerici, demokrat güçlerin seçim sürecinde dayanışma içerisinde mücadele etmesi noktasında üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.

Partimiz, Haziran Hareketi’nin aldığı karar çerçevesinde AKP’nin sandıkta geriletilmesi için Haziran ilkelerine sahip çıkan ilerici güçlerle dayanışma içerisinde olacaktır. Partimiz bu devrimci sorumluluklarının ve dayanışmamızın gereği olarak, yasal olarak katılma hakkımız olmasına rağmen 7 Haziran seçimlerine katılmıyoruz." (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

TTB: Sandığa saygı dedikleri kocaman bir yalanmış

SONRAKİ HABER

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topcu istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa