06 Nisan 2015 07:20

Kocasakal: Bizi arayacaklarsa hakim savcıları da arayacaklar

Paylaş

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ve DHKC'li Şafak Yayla ile Bahtiyar Doğruyol'un yaşamını yitirdiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda avukatların "aranarak içeri alınmaya" ilişkin geçtiğimiz hafta yaşananların ardından İstanbul Barosu başkanı Ümit Kocasakal sabah saatlerinde adliyeye geldi. Kocasakal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından Başsavcı Salihoğlu ve Kocasakal adliyenin C kapısındaki avukatların adliyeye giriş yaptığı noktaya geldi. Burada çipli avukat kartını okutup kapı dedektöründen geçerek adliyeye giriş yapan bir avukatla ayaküstü sohbet etti.

SALİHOĞLU: BİZ DE ÇİPLİ KARTIMIZI OKUTACAĞIZ

Başsavcı Hadi Salihoğlu, "Sizin çipli kartınız var mı? İlk önce çipli kartı okutacağız. Biz de okutacağız. Bakın benim de çipli kartım var. Bu bir arama değil önleme" diyerek cüzdanındaki savcı kimliğini gösterdi.

'BİZİ ARAYACAKLARSA HAKİM SAVCILARI DA ARAYACAKLAR'

Bu sırada araya giren Kocasakal, "Allah korusun buraya girilirse bir bomba patlasa bizim meslektaşlarımız da zarar görecek. Çantanın içine bakmayacak kimse. O bizim kırmızı çizgimiz. Bu x-ray cihazından geçme bir tarama, arama değil. Aramaya müsaade etmeyiz. Bizi arayacaklarsa hakim savcıları da arayacaklar" diye konuştu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı

SONRAKİ HABER

Saray kapılarının maliyeti 108 bin asgari ücretlinin maaşına denk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...