06 Nisan 2015 06:26

Bakan Yıldız: Kesintinin nedeni teknik bir arıza ve işletim hatası

Enerji Bakanı Taner Yıldız, geçtiğimiz hafta salı günü yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili konuştu. Yıldız, TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçen hafta salı günü yaşanan elektrik kesintisine ilişkin konuştu. Yıldız, "Toplam 7 hattın üzerinde, gerek arıza gerek salınımdan kaynaklı güç salınımı gerekçesi ile devre dışı kalıyor. Doğu ile Batı'nın bağı devre dışı kalıyor. Toplam 12 saniye içinde birbirine tetikliyor. Teknik bir arıza olmakla birlikte, bir işletim hatası olduğu tarafımızdan düşünülüyor. Kendisini bu işte sorumlu gören TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır da istifa etmiş bulunuyor" dedi.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın istifa ettiğini belirten Yıldız kesintiye ilişkin, "Yaptığımız çalışmalar sonucunda bir sonuca ulaştık. Bağlantı hattı çalışmaları nedeni ile Türkiye'yi doğusundan batısına bağlayan bütün bu eksende 5 tane iletim hattının devre dışı kaldığını görüyoruz. Toplam 7 hattın üzerinde, gerek arıza gerek salınımdan kaynaklı güç salınımı gerekçesi ile devre dışı kalıyor. Doğu ile Batı'nın bağı devre dışı kalıyor. Toplam 12 saniye içinde birbirine tetikliyor" diye konuştu.

TEKNİK BİR ARIZA

Yıldız, "Kesinti iletim sistemimizdeki bir arıza ile başlıyor. Bir hattaki arıza ile başlıyor. Geriye dönük çalışmalara başladık. Teknik bir arıza olmakla birlikte, bir işletim hatası olduğu tarafımızdan düşünülüyor" dedi.

Yıldız, "Seçimlerle ilgili bir elektrik kesintisi bekleyenler varsa bu konuda bütün arkadaşlarımızın izinlerinin şimdiden kaldırıldığını ve yoğun bir tedbir olduğunu belirtmek isterim" dedi.

Yıldız, "Mühendislik açısından baktığımız zaman bu uzun süren bir kesinti, değildi. Arkadaşlarıma haksızlık etmek istemem. Teknik arıza bir iletim hattında başlamıştır. Detaylarına girdiğimizde akımdan, frekanstan bahsetmek zorunda kalıyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Halil Serkan Öz için ilk derslere girilmedi

SONRAKİ HABER

Anket: İstanbul'da AKP düşüyor, HDP yükseliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa