02 Ağustos 2011 06:17

Seçim belediyeciliği değil gerçek hizmet istiyorlar

Adana’nın Dadaloğlu Mahallesi sakinleri seçimlerde oy alabilmek için kapılarını aşındıran ancak seçim sonrasında hizmet üretmeyen Yüreğir Belediyesinden şikâyetçi. Mahallelerine çok sınırlı hizmet geldiğini, gelen hizmetlerin çok yavaş yapıldığı için çileye dönüştüğünü ak

Seçim belediyeciliği değil gerçek hizmet istiyorlar
Paylaş
Faruk Ayyıldız

‘BİZİ HİZMETE DEĞER GÖRMÜYORLAR’

Selim Aksoy (35) çocukluğundan bu yana Yüreğir’de yaşadığını ve bu zamana kadar belediyenin seçim yaklaşmadan, halkı hatırlamadığını belirtti. Belediye kadrolaşma olduğunu söyleyen Aksoy, yetkililerin kendi akrabalarını işe aldırttıklarını aktardı. Belediyenin, mahalleye en ufak katkısının olmadığını vurgulayan Aksoy, durum böyle olunca yapılan en ufak işin, ilçe halkı tarafından “en azından bunu yaptılar” şeklinde karşılandığını söyledi. Yol çalışmalarının haftalardır sürdüğünü ve bir türlü bitmediğini aktaran Aksoy, Belediyenin Yüreğir halkını sadece oy alınabilecek insanlar olarak gördüğünü ifade etti. Belediyenin işinin halka hizmet etmek olduğunu hatırlatan Aksoy, belediyenin varoşları hizmete layık görmediğini aktardı.

21 yaşındaki Metin Erdoğan da belediyenin mahalleler ile ilgilenmediğini belirtti. Seçim öncesi, halkın gözünü boyayabilmek için sınırlı çalışmanın yapıldığını ifade eden Erdoğan, Yüreğir’in ilçe olarak çok geri durumda olduğunu ve bunun bir sorumlusunun da belediye olduğunu dikkat çekti. Yüreğir’e dair belediyenin sosyal projeler üretmediğini, sadece seçim öncesi halktan oy istediğini söyleyen Erdoğan, genç olarak bu zamana kadar Yüreğir’e belediyenin düzenlediği bir etkinlik görmediğini vurguladı. Belediyenin tüm hedefinin seçimler yaklaştıkça, halkı kandırmak olduğunu aktaran Erdoğan, önlerine hiçbir şey konulmayan semt gençliği için suç içerecek yolların önünün açıldığını ifade etti.

GENÇLERE YÖNELİK ÇALIŞMA YOK

Baran Bekir Aydemir 22 yaşında. Seçimler öncesi görülen belediyenin, seçim sonrası ilginç şekilde ortadan kaybolduğunu söyledi. Seçim bittikten sonra çöp arabalarının bile düzenli şekilde gelmediğini aktaran Aydemir, seçim öncesi kısa süreliğine temizlenen mahallelerin diğer seçimlere kadar bir daha temizlendiğini görmediklerini vurguladı. Seçim öncesi caddelerde bulunan palmiye ağaçlarının dahi temizlendiğine dikkat çeken Aydemir,  bulundukları ilçenin, devletin belediyeleri tarafından unutulmuş durumda olduğunu ifade etti. Seyhan’da düzenlenen etkinlikleri duyan gençlerin burada kendilerini küçük gördüğünü belirttiğini aktaran Aydemir, bu durumun sorumlusunun yetkililer olduğunu belirtti.

21 yaşındaki Erdal Ormanoğlu ise yol çalışmalarının uzun sürmesi nedeniyle tıkanan trafikten şikâyetçi olduğunu söyledi. Belediyenin patlayan kanalizasyon borusunu dahi yapmaya minnet ile geldiğini aktaran Ormanoğlu, seçim belediyeciliğinin, Yüreğir’i sürekli geriye götürdüğünü söyledi.  

BELEDİYE TAŞERONA YAPTIRIYOR

Gazetemize konuşan bir başka mahalleli Halil İbrahim Afşit, Adana’nın varoşlarını Yüreğir’in oluşturduğunu ve buralara devlet elinin değmediğini aktardı. Yüreğir’de insanların en büyük sorununun işsizlik ve ekmek sorunu olduğunu ifade eden Afşit, insanlar evlerine ekmek götürmenin derdinde olduğu için Belediyenin çalışmıyor olmasını çok ciddiye almadıklarını, problem olarak görmediklerini söyledi. Belediyenin, sokaklara döşediği parkeyi bile taşerona yaptırttığını aktaran Afşit, sokaklara döşenen parkeleri, Urfa’dan getirilen işçilerin yaptığını söyledi.
(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’a ‘yolsuzlukla mücadele’ soruları

SONRAKİ HABER

‘Savunmasız davada’ fatura savunmaya!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...