05 Nisan 2015 17:03

Yemen’den tahliyeler sürüyor

Suudi Arabistan öncülüğünde hava saldırılarının düzenlendiği Yemen’den tahliyeler koalisyon güçleri ile koordineli yapılıyor. Tuğgeneral Ahmet Asiri, Yemen’deki yabancı ülke vatandaşlarının tahliyelerinin, Suudi Arabistan önderliğindeki Koalisyon güçleri ile koordineli bir şekilde yapıldığını söyledi.

Paylaş

Suudi Arabistan öncülüğünde hava saldırılarının düzenlendiği Yemen’den tahliyeler koalisyon güçleri ile koordineli yapılıyor. Tuğgeneral Ahmet Asiri, Yemen’deki yabancı ülke vatandaşlarının tahliyelerinin, Suudi Arabistan önderliğindeki Koalisyon güçleri ile koordineli bir şekilde yapıldığını söyledi. 

Operasyonların başladığı ilk günden bu yana kara, deniz ve hava yolları aracılığıyla Rusya, Hindistan, Endonezya ve Pakistan’ın Yemen’de bulunan vatandaşlarını tahliye ettiğini ve etmeye devam ettiğini belirten Asiri, Çin, Cibuti, Mısır, Sudan vatandaşları ile Kızılhaç ve UNICEF çalışanlarının tahliye edileceğini kaydetti.

Asiri Almanya, Pakistan (ikinci kez), Kanada, Ürdün, Irak vatandaşları ile Birleşmiş Milletler çalışanlarının tahliye işlemleri için Koalisyon güçleri ile irtibat kuruduğunu ve tahliye işlemleri için çalışmaların başlatıldığına dikkat çekti.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Aden’de çok az bir bölge haricinde kontrolün yerel milis güçlerinin elinde olduğunu ileri süren Asiri, bu milislere lojistik destek sağlanarak Aden’de kontrolü ele alacaklarını savundu. 

Bu arada Yemen’in başkenti Sana’dan tahliye edilen toplam 200 Türk vatandaşı THY uçağı ile Türkiye’ye getiriliyor. İçinde diğer uyruklu vatandaşların da bulunduğu toplam 233 kişi başkentten havalandı. Uçağın akşam saatlerinde Türkiye’de olması bekleniyor.

Öte yandan El Cezire’nin haberine göre hava saldırılarını sürdürdüğü Yemen’de, Dali ve Şebve kentlerindeki çatışmalarda 34 Husi savaşçı öldü. El Cezire muhabiri, Yemen’in güneydoğusundaki Şebve kentine bağlı Beyhan’da kabilelerle Husiler arasındaki çatışmalarda 14 Husi savaşçısının öldüğünü bildirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘28 Nisan yas günü ilan edilsin’

SONRAKİ HABER

Fidel Castro 14 ay sonra dışarı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa