05 Nisan 2015 16:31

Divan işçileri Cevahir AVM ve Divan Oteli önünde eylem yaptı

DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Koç Holdinge ait Divan Turizm AŞ işçilerinin direnişi sürüyor. 47 gündür direnişte olan Divan İşçileri eylemdeydi. İşçiler Cevahir AVM içinde ve Taksim Divan Otel önünde açıklama yaptı.

Paylaş

DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Koç Holdinge ait Divan Turizm AŞ işçilerinin direnişi sürüyor. 47 gündür direnişte olan Divan İşçileri eylemdeydi. İşçiler Cevahir AVM içinde ve Taksim Divan Otel önünde açıklama yaptı. 

Sendikalaştıkları için işten atılan Divan işçilerinin direnişi 47. günü geride bıraktı. İşçiler bugün Cevahir Alışveriş merkezi içinde bulunan Koç grubuna bağlı KOÇTAŞ’ta dövizler ve pankartlarla sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. 

İşçiler Koçtaş’tan çıktıktan sonra her katta açıklama yaptı, halka sendikalı oldukları için işten atıldıklarını anlattı. Alışveriş yapmaya gelenler de Divan işçilerine destek verdi. 

DİVAN OTEL ÖNÜNDE DE EYLEM

Cevahir Alışveriş Merkezinin önünde de oturma eylemi ve açıklama yapan işçiler, daha sonra Taksim Divan Otel önüne yürüdü. Divan’a sendika girecek ve iş ekmek özgürlük sloganları atan işçiler taleplerini haykırdı. 

Divan işçileri Çarşamba günü de Yapı kredi’nin Levent’teki binasında eylem yapacak. Eylem sonrası işçilerin geri alınması için bir imza kampanyası başlatılacak. İmza kampanyası sırasında Taksim Divan Otel önünde de çadır kurulacak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

GMİS Genel Başkanlığına Ahmet Demirci seçildi

SONRAKİ HABER

Kobanê’de YPG'ninilerleyişi sürüyor, IŞİD geriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...