05 Nisan 2015 00:55

Kürsüden değil içimizden biri!

Ekonomik büyümenin hız kaybettiği, enflasyonun yoksulları iyice ezdiği bugünlerde tadı kaçan esnafla, zor günler geçiren üreticilerle Hatay Dörtyol’da seçimi konuştuk. Aynı zamanda emekçilerin adayı olma iddiasındaki Vekil Aday Adayı Bekir Soylu’yu da...

Paylaş

Volkan PEKAL
Hatay

 
Ekonomik büyümenin hız kaybettiği, enflasyonun yoksulları iyice ezdiği bugünlerde tadı kaçan esnafla, zor günler geçiren üreticilerle Hatay Dörtyol’da seçimi konuştuk. Aynı zamanda emekçilerin adayı olma iddiasındaki Vekil Aday Adayı Bekir Soylu’yu da...
Çocukluğundan beri yaşamını Dörtyol’da sürdüren Bekir Soylu, HDP Hatay Milletvekili Aday Adayı... Dörtyol halkı onu işçi mücadelelerine verdiği destekle, bölgede termik santrale karşı verilen mücadeleye öncülük etmesiyle, narenciye üreticilerinin sendikalaşması için Tüm Köy Sen’i örgütlemesiyle tanıyor.

Onu tanımlayan tüm bu yönlerin üreticiler ve esnaf  açısından bir anlamı var mı?  Üreticiler ve esnaf seçimlerden ne bekliyor. Dörtyol’da bu sorulara yanıt ararken ilk sözü hem esnaf hem narenciye üreticisi olan Erol Kara’ya verdik.

“Bekir Soylu bir öğretmen, üreticidir, köylü çocuğudur, Bahçesi tarlası olan bir vatandaş… Buranın derdini bilir. Dürüst adamdır.” Ardı ardına bu tanımları yapan Kara, kürsüden konuşanları değil kendi içinden konuşanları destekleyeceğini söyledi.

KÜÇÜK ESNAFI, ÜRETİCİYİ DİNLEYECEK BİRİ

En çok kızdığı konu onca emek harcayarak ürettikleri narenciyelerinin değerinin altında satılması. Erol Kara seçimden beklentilerini de o yönde tarif ediyor: “Hatay’dan Antalya’ya kadar o kadar ilin milletvekili var. Bir kere demişler mi ‘Su, ilaç, gübre fiyatları şu kadar, narenciye şu paraya gidiyor’ diye. Üreticinin davasının peşine düşecek biri lazım.”  

İkinci en çok yakındığı büyük marketlerin giderek küçük esnafı bitirmesi. Kara, küçük esnafın, gençlerin, fukaranın dertlerini dinleyecek bir vekil istediklerini belirtiyor.

KİMİN YANINDA OLDUĞU AÇIK

Hem üretici ve hem esnaf olan Bestami  Ergül, Soylu’yu yaklaşık 20 yıldır tanıdığını vurguluyor. “Tüm Köy Sen’de sendikacı olarak önderlik yaptı. Birçok işçiye hocalık yaptı” dediği ve dürüstlüğünden asla şüphe etmediği Soylu’yu Mecliste görmek istediğini dile getirdi.

Seçildiği takdirde de çizgisini sürdüreceğinden şüphe duymadığını dile getiren Ergül, “Bekir Hoca, Narenciye üretimindeki sorunlara da öncülük yapar” dedi.


İŞTEN ATILDIĞIMDA...

İSDEMİR’de çalışırken işten atıldığı dönemde Bekir Soylu ile tanıştığını anlatan Şahin Öz, “Benim adıma bir sonuç alınamadı. Yetkili kişiler yanımızda yer almadı. Şimdi esnaflık yapıyorum. Ama Bekir Hoca farklı konularda Dörtyol’da insanlara yardımcı olmuştur. 10 yıldır tanırım sözleri ile yaptıkları aynıdır” şeklinde konuştu.
Seçilirse Soylu’nun işçiye ve her kesime hitap edeceğine inandığını dile getiren Öz, “Geçmişte termik santrale karşı mücadele ettik. Herkese hitap eden bir kişi” dedi.

HDP’Lİ DEĞİLİM AMA!

Kadir Eker, esnaf. Esnaf olarak siftah etmeden eve gittikleri günler olduğunu dile getiren Eker’in hükümetten bir beklentisi yok.
Eker, HDP’li değil. Fakat HDP Adayı Bekir Soylu hakkında fikirleri çok net: “Bekir Hoca tecrübeli, fabrikalara girip çıkan, işçinin yanında dürüst biri. Mecliste iş yapar. Halkı savunur. İnşallah birinci sıraya verirler de gider.”
Eker, Termik santral kuruluşuna herkesin kayıtsız kaldığı dönemde Soylu’nun öncülük ederek insanlara yön gösterdiğinin altını özellikle çiziyor.

ÖNCEKİ HABER

İşyerlerinde TİS hazırlığı başladı

SONRAKİ HABER

'Gerçek kadın temsili için kritik eşik geçilmeli'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...