04 Nisan 2015 13:05

'İstenmeyen adam' Erdoğan, İran'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İran'da Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına katılacak. Bu ziyaret, İran'a Cumhurbaşkanı düzeyinde 4 yıl aradan sonra yapılacak ilk ziyaret olacak.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İran'da Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına katılacak. Bu ziyaret, İran'a Cumhurbaşkanı düzeyinde 4 yıl aradan sonra yapılacak ilk ziyaret olacak.

Erdoğan'ın, İran'ın dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle Tahran'da görüşmelerde bulunmaları öngörülüyor.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığından konuya ilişkin yapilan açıklama şöyle:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Hasan Ruhani'nin davetine icabetle, beraberlerinde Sayın Bakanlarımızın da yer aldığı bir heyetle, 7 Nisan 2015 tarihinde İran'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceklerdir. Ülkemizden İran'a Cumhurbaşkanı düzeyinde dört yıl aradan sonra yapılacak bu ziyaret vesilesiyle, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısı düzenlenecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, İran'ın dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Sayın Ruhani'yle Tahran'da görüşmelerde bulunmaları öngörülmektedir. Ziyaret sırasında Türkiye-İran arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacak, ayrıca bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş teatisinde bulunulacaktır."

'ERDOĞAN GELMESİN' DENİLMİŞTİ

Erdoğan, geçtiğimiz hafta Yemen'e yönelik Suudi Arabistan'ın öncülük ettiği saldırılara destek vermiş ve İran'ın Ortadoğu politikalarına tepki göstermişti. Erdoğan'ın açıklamaları sonrası İran, Türkiye'ye nota vermişti. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Erdoğan'ın İran konusunda sarf ettiği sözlerin 'Teamüllere aykırı ve uygunsuz olduğunu' ifade etmişti. Afham, "İran'ın bölgeye stratejik yaklaşımı ve komşularıyla ilişkisi, barış ve istikrardan yana karşılıklı saygıya dayalı işbirliği üzerine olmuştur. İran ve Türkiye'nin bu hedefe ulaşmak için yeterli potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz" dedi.

İranlı bazı politikacılar da açıkça "Erdoğan, İran'a gelmesin' görüşünü dillendirmişti. İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İran’ı eleştiren ifadelerini değerlendirerek, Türkiye’nin doğru bir yolda olmadığını ifade etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmen Halil Serkan Öz toprağa verildi

SONRAKİ HABER

İstanbul'da verem son 30 yılda ilk kez arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...