04 Nisan 2015 11:30

Adliye karakolunda dayak: Hristiyan olduğum için zulmettiler

Antalya’da kuyumcu, 28 yaşındaki Halil Kara, Hristiyan olduğu için geçen ocak ayında gittiği adliyede görevli polislerden şiddet gördüğünü belirterek şikayetçi oldu. Kara hakkında ise polislere küfrettiği ve kamu malına zarar verdiği iddiasıyla dava açıldı.

Paylaş

Mustafa KOZAK

Antalya’da kuyumcu, 28 yaşındaki Halil Kara, Hristiyan olduğu için geçen ocak ayında gittiği adliyede görevli polislerden şiddet gördüğünü belirterek şikayetçi oldu. Kara hakkında ise polislere küfrettiği ve kamu malına zarar verdiği iddiasıyla dava açıldı.

Muratpaşa ilçesinde kuyumculuk yapan ve bir kafeterya işleten Halil Kara, iddiaya göre, 5 Ocak günü alacaklı olduğu kişiler tarafından, kendileri hakkında başlattığı icra takibini kaldırması için adliyedeki ilgili icra müdürlüklerinden birine zorla götürüldü. Kimliğini alma bahanesiyle bu kişilerin yanından ayrılan Halil Kara, çay ocağına saklandıktan sonra 155’i arayarak polisten yardım istedi. Çağrıya yanıt veren görevli, Kara’yı adliye polisine yönlendirdi. Ancak çay ocağındaki görevlilerle Kara arasında tartışma çıktı. Açık cezaevindeki hükümlülerin görev yaptığı çay ocağına dışarıdan birinin girmesinin yasak olduğu söylenince Kara duruma tepki gösterdi. Çay ocağındaki bir hükümlü ile Kara arasındaki tartışmaya polis müdahale etti.

Kara, adliyenin giriş katındaki polis noktasına götürüldü. Yere yatırılıp elleri arkadan kelepçelenen Kara, hastaneye sevk edilip sağlık raporu alındıktan sonra Bahçelievler Polis Merkezine teslim edildi.

Hakkında ‘Devlet malına zarar vermek, hakaret, tehdit ve görevli memura mukavemet’ suçundan işlem yapılan Kara, polis merkezinde şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Kara ifadesinde, Hıristiyan olduğu için şiddet gördüğünü söyledi. Polis noktasındaki polislere, “Ben haksızlığa dayanamıyorum. Ben bir Hristiyanım” dediğini, bunun üzerine darbedildiğini ifade eden Kara, “Hristiyan olduğum için bana zulmettiler. Bana saldırıp darbeden polisler hakkında şikayetçiyim” dedi.

Olayla ilgili tutanaklar, müşteki polislerin beyanları, kamera görüntüleri dikkate alınarak savcılıkça yürütülen soruşturma üzerine Kara hakkında, 5.5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle Antalya 15. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Kara ise asıl mağdurun kendisi olduğunu belirtti. Kara, kimseye hakaret etmediğini, direnmediğini söyledi. Polis noktasındaki kamera kayıtlarının izlenmesini isteyen Kara, “Ben ‘Haksızlığa dayanamıyorum. Ben Hıristiyanım’ deyince bana daha çok vurdular” dedi. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadın vekil adayları: Pastanın yarısını istiyoruz

SONRAKİ HABER

Çin'de taksi şoförlerinden toplu intihar girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...