04 Nisan 2015 09:39

IŞİD, Yermük'ün yüzde 90'ını ele geçirdi

Suriye’nin başkenti Şam’ın güneyindeki Filistin Mülteci Kampı Yermük’teki çatışmalar devam ediyor. IŞİD ve el Nusra Cephesi’nin semtin yüzde 90’ını ele geçirdiği açıklandı. IŞİD, Yermük’ü ele geçirmesiyle başkentte kendisine önemli bir varlık alanı yaratmış oldu. (FOTOĞRAF: ARŞİV)

Paylaş

Suriye’nin başkenti Şam’ın güneyindeki Filistin Mülteci Kampı Yermük’teki çatışmalar devam ediyor. IŞİD ve el Nusra Cephesi’nin semtin yüzde 90’ını ele geçirdiği açıklandı. IŞİD, Yermük’ü ele geçirmesiyle başkentte kendisine önemli bir varlık alanı yaratmış oldu.

Merkezi İngiltere’de bulunan ve silahlı gruplara yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Haklarını Gözlemevi, IŞİD ve Nusra’nın gece saatlerinde önemli bir ilerleme kaydettiğini ve kampın yüzde 90’ını ele geçirdiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler, kampta bulunan Suriye ve Filistinlilerin güvenliğine yönelik ciddi endişeleri bulunduğunu söyledi. Bir dönem 160 bin Filistinliye ev sahipliği yapan ve Şam’ın Filistin semti olarak anılan bölge, ülkede savaşın başlamasından bu yana zor zamanlar geçiriyor. Nüfusu 18 bine kadar düşen Yermük, 2012’de ÖSO ve Esad karşıtı Filistinli Liva el Asifa grubu tarafından kontrol ediliyor.
BM İnsani Yardım Kuruluşu Sözcüsü (UNRWA) Chris Gunness, “Yermük, uluslararası toplum için önemli bir sınav. Bu sınavdan kalmamalıyız. Uluslararası sistemin güvenilirliği tehlikede” dedi.

IŞİD, Çarşamba günü Yermük’e yönelik saldırı başlatmıştı. Yermük, Suriyeli ve Filistinli Esad karşıtı grupların elinde bulunuyordu.
IŞİD, kampta üstünlüğü ele geçirmesiyle Filistinli Aknaf Beyt el Makdis grubundan iki kişinin başını kesti ve fotoğrafları sosyal medyada paylaştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Abdullah Gül'ün Twitter hesabı hack'lendi

SONRAKİ HABER

Brezilya'da polis şiddetine öfke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa