03 Nisan 2015 13:14

Filmmor Kadın Filmleri Festivali 6 ilde devam ediyor

13’üncü Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali İstanbul, Nevşehir-Kapadokya’daki gösterimlerinin ardından, 4-5 Nisan’da Muğla-Bodrum, 11-12 Nisan’da Diyarbakır, 18-19 Nisan’da Adana ve 25-26 Nisan’da İzmir’de seyirciyle buluşacak.

Paylaş

13’üncü Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali İstanbul, Nevşehir-Kapadokya’daki gösterimlerinin ardından, 4-5 Nisan’da Muğla-Bodrum, 11-12 Nisan’da Diyarbakır, 18-19 Nisan’da Adana ve 25-26 Nisan’da İzmir’de seyirciyle buluşacak. Filmmor Kadın Kooperatifi tarafından düzenlenen festivalde gösterim ve söyleşilere katılanların sayısı 10 bine ulaştı.

Festivalin bu yılki teması “Kadınların Sineması / Kadınların Direnişi / Direnişin Sineması” çerçevesinde ve Bedenimiz Bizimdir, Kendine Ait Bir Cüzdan, Cins, Cinsiyet ve Cinsiyetler tema bölümlerinde Türkiye’den ve dünyadan 62 film yer alıyor.

Film gösterimlerinin yanında Kadınların Sineması/Kadınların Direnişi/Direnişin Sineması temasının tartışıldığı panel, atölye ve özel söyleşiler ile festivalde filmleri yer alan yönetmenlerin izleyicilerle buluştuğu söyleşiler gerçekleştiriliyor.

Bu çerçevede, yeni Alman Sineması'nın yaratıcı yönetmenlerinden Margarethe von Trotta, beş filmlik toplu gösterimiyle Filmmor’un direniş temasını bizzat desteklemek üzere İstanbul’a geldi. Von Trotta, İstanbul Modern’de 17 Mart’ta düzenlenen söyleşide izleyicilerle buluştu.

Festival kapsamında, Türkiye Sineması’nda cinsiyetçiliğe dikkat çekmek ve cinsiyet eşitliği duyarlılığına katkıda bulunmak amacıyla verilen 7. Bamya Ödülleri’ni kazananlar da açıklandı. 

Erkek karakter kategorisinde Recep İvedik, kadın karakter kategorisinde Kezban, Senaryo dalında Sözde Kızlar ve film kategorisinde de Canlı Hedef birincilik ödülünü kazandılar. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltılara halkın tepkisi: Yaşasın demokrasi!

SONRAKİ HABER

İstanbul Üniversitesi’nde rektör ataması protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa