01 Ağustos 2011 09:56

İngiliz basını: İngiltere Türkiye’nin AB üyeliği konusunda uyardı

THE Financial Times gazetesi, İngiltere Parlamentosu’ndan bir grubun, Türkiye’nin AB üyeliğinin Avrupa Birliğinin yabancı ülkelerle olan sınırında ciddi riskler oluşturabileceğini ve üye ülkelerin organize suça karşı daha savunmasız kalabileceği uyarısını yaptığını bildirdi.Haberde, Türkiye’nin üyeliği durumun

İngiliz basını: İngiltere Türkiye’nin AB üyeliği konusunda uyardı
Paylaş

THE Financial Times gazetesi, İngiltere Parlamentosu’ndan bir grubun, Türkiye’nin AB üyeliğinin Avrupa Birliğinin yabancı ülkelerle olan sınırında ciddi riskler oluşturabileceğini ve üye ülkelerin organize suça karşı daha savunmasız kalabileceği uyarısını yaptığını bildirdi.

Haberde, Türkiye’nin üyeliği durumunda AB sınırlarının İran, Irak ve Suriye’ye kadar genişlemesi konusunda endişelerin yükseldiğine dikkat çekilerek, Türkiye ile müzakerelerin donduğu ancak eğer Türkiye başarılı olduğunu gösterirse Fransa ve Avusturya’nın referandumu kaldıracaklarını vaat ettiği belirtildi.

Öte yandan, İngiltere İçişleri Bakanlığı raporunun suç grupları tarafından yasal olmayan göçmen transferi için Türkiye’nin “kilit bağlantı noktası” rolüne dikkat çekildiği ifade edildi.

The Guardian gazetesi ise, Türkiye’nin AB’ye üyeliğine izin verilmeden önce Türkiye’nin sınırındaki güvenliğin geliştirilmesinin zorunlu olduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı raporunda, Türkiye AB’ye katılırsa Türk vatandaşlarının diğer Avrupa ülkelerine akın edeceği ve 2030’a kadar 500 binden 4.4 milyona çıkacağının yer aldığını kaydetti.
Gazete ayrıca, İçişleri Göçmenlik Bakanı Damian Green’in Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin şu anda gerçekçi bir değerlendirilmesinin yapılmasının mümkün olmadığını belirttiği ifade etti.

Haberde, Türklerin Almanya ile İngiltere’den daha güçlü bağları olduğunu ve Turkiye’nin ekonomisinin Hindistan’dan daha hızlı büyüdüğüne dikkat çeken Green’in “Birçok Türk evinde kalabilir” dediği vurgulandı.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu Suriye’deki saldırıyı eleştirdi

SONRAKİ HABER

WSJ: Başbakan Türk siyasetini yeniden şekillendiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa