02 Nisan 2015 12:56

Okulun adı var binası yok

Paylaş

Mehmet DURSUN

Başkale’deki meslek yüksek okulu, bir binası olmadığı için yıllardır öğrencilerini Van merkezdeki kampüse yollarken, okulun yapılması için 5 yıl önce arazi bağışlanmasına rağmen herhangi bir çalışma başlatılmadı. İlçelerine dönük ambargo olduğunu dile getiren Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler, “Talebimizi defalarca iletmemize rağmen yıllardır bizi oyalıyorlar” dedi.

Van’ın Başkale ilçesinde yıllardır Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunun adı olmasına rağmen ne okul ne de öğrenci bulunuyor. Okul binası yapılabilmesi için ilçede yaşayan bir iş adamı tarafından 2010 yılında 20 dönümlük arazi Yüzüncü Yıl Üniversitesine bağışlandı. Bağışlanan arazide binanın inşa edilebilmesi için Başkale Belediyesi tarafından tüm alt yapı çalışmaları tamamlanan arazide şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmadı.

Başkale Belediye Eş Başkanı İhsan Güler, belediye olarak üniversite rektörlüğü ile defalarca görüşmelerine rağmen okulun inşa edilmediğini dile getirdi. Güler, arazinin belediye tarafından imar ve altyapı çalışmaları tamamlanmasına rağmen yıldan yıla ertelenen bir yatırım haline geldiğini belirtti.
Güler, “İlçede bulunan sivil toplum kurumları ile birlikte onlarca defa rektörlüğü ziyaret etmemize rağmen, rektörlük teklifin bakanlığa iletildiğini söylüyor. Bu gerekçelerle yıllardır bizi oyalıyorlar” dedi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hyatt Otel işçileri örgütleniyor

SONRAKİ HABER

Siyasi istikrar: Borçluluk Ekonomik istikrar: Taşeron

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...