01 Ağustos 2011 09:49

Ankara’da bugün en az 35 kadın şiddet görecek!

ANKARA’da günde 35 kadının şiddet mağduru olduğunu belirten Ankara Valisi Alaattin Yüksel, emniyet ve jandarmaya başvurularda 6 ayda 7 bine yakın kadının şiddet mağduru olduğunu beyan ettiklerini söyledi.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile birlikte, Ankara Yaşam Destek Merkezi’ndeki programın ardı

Ankara’da bugün en az 35 kadın şiddet görecek!
Paylaş

ANKARA’da günde 35 kadının şiddet mağduru olduğunu belirten Ankara Valisi Alaattin Yüksel, emniyet ve jandarmaya başvurularda 6 ayda 7 bine yakın kadının şiddet mağduru olduğunu beyan ettiklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile birlikte, Ankara Yaşam Destek Merkezi’ndeki programın ardından Ankara Valiliği tarafından hizmete sunulan “Onkoloji Hastanesi Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi”ne gelerek, misafirhane odalarını gezdi ve incelemelerde bulundu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ankara Valisi Alaattin Yüksel, “Ankara’da kayıtlarımızda emniyet ve jandarmaya başvurularda 6 ayda 7 bine yakın kadın şiddet mağduru olduğunu beyan etmiştir. Yani, günde 35 kadın başkentte şiddet mağduru olduğunu belirtiyor” dedi.

Bu konuda Ankara Barosu ile ortak çalışmalar yaptıklarını da anlatan Vali Yüksel, “Geçen hafta yaptığım incelemede, yaklaşık 4 ayda Baroya 2 bin kadının başvuruda bulunduğunu öğrendim. Bu kadınların 400’ü ile yüz yüze görüşüldü. 360’ına avukat atanarak hukuki destek sağlandı ve 40 kadın talepleri doğrultusunda sığınma evlerine yerleştirildi” ifadesini kullandı.

Kurulacak yeni çağrı sistemleriyle uygulamaların daha geliştirileceğini ifade eden Yüksel, mağdur tüm kadınlara cihazlar dağıtacaklarını ve iletişimi sağlayacaklarını iddia etti. Yüksel, “Yeni kurulan Bakanlığın konuyla ilgili hukuki alt yapı çalışmalarını süratle yapmasını bekliyoruz” diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Gazetemize Gediz Edaş’tan cevap geldi

SONRAKİ HABER

Başbakan Erdoğan’a 2B arazilerinin büyüklüğü soruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...