02 Nisan 2015 11:26

Edebiyatseverler Yaşar Kemal’i konuştu

Foça Kent Konseyi, Foça Forum ve Foça Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri 'Yaşar Kemal’i Konuşuyoruz' adlı anma etkinliğinde edebiyatseverler bir araya geldi.

Paylaş

Foça Kent Konseyi, Foça Forum ve Foça Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri “Yaşar Kemal’i Konuşuyoruz” adlı anma etkinliğinde edebiyatseverler bir araya geldi.

Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Kültür Sanat Grubunun üç yıllık faaliyetlerini aktaran kısa bir tanıtım filminin ardından başlayan etkinlikte açılış konuşmasını etkinliğin planlayıcısı olarak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuray Çiloğlu yaptı.

Etkinlikte, Yaşar Kemal’in ölümsüz yapıtı “İnce Memed’’e geniş yer verildi. Yaşar Kemal’in şair yönünün de atlanmadığı etkinlikte büyük ustanın eserlerinden küçük pasajlar okundu.

Programın sonuna doğru Foça’da yaşayan Edebiyat Öğretmeni Yılmaz Mızrak; “Tanıdığım Yaşar Kemal” adlı bölümde, usta kalemin Paris’te geçen anılarını aktardı.

Son olarak Nebil Özgentürk’ün yazıp yönettiği “Türkiye’nin Evrensel Yazarı Yaşar Kemal” adlı belgesel sunumunun ardından etkinlik, alkışlar arasında sona erdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rezidans inşaatında çalışan işçi ölü bulundu

SONRAKİ HABER

İstanbul'da Cumartesi günü 16 ilçede elektrik kesintisi olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...