01 Ağustos 2011 09:48

Gazetemize Gediz Edaş’tan cevap geldi

GEDİZ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi İzmir İl Müdürlüğü, 18.05.2011 tarihli gazetemizde, “Gediz EDAŞ’tan Tehlikeli Uygulama” başlığı ile yayınlanan haberimize cevap gönderdi.  Haberimizde geçen, direklere monte edilen yüksek gerilim düzenekleri ile ilgili olarak, “Kurumumuzca söz konusu direk tipi ka

Gazetemize Gediz Edaş’tan cevap geldi
Paylaş

GEDİZ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi İzmir İl Müdürlüğü, 18.05.2011 tarihli gazetemizde, “Gediz EDAŞ’tan Tehlikeli Uygulama” başlığı ile yayınlanan haberimize cevap gönderdi.  

Haberimizde geçen, direklere monte edilen yüksek gerilim düzenekleri ile ilgili olarak, “Kurumumuzca söz konusu direk tipi kapasitör işlemleri TEDAŞ Genel Müdürlüğümüz tarafından yayımlanan TEDAŞ-MYD/96-026.A no’lu Yüksek Gerilim Şönt Kapasitör Bankları ve Techizatı Teknik Şartnamesi’ne göre projelendirilerek yapılmaktadır” denildi.

EMO DUYURMUŞTU

Konu ile ilgili olarak Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, bir basın toplantısı düzenlemiş,  Reaktif enerjiyi karşılamak üzere direklere monte edilen ve 10 bin 500 volt gibi yüksek gerilime sahip olan düzeneklerin açıkta olmasının özellikle çocuklar için büyük tehlike yarattığını kamuoyuna duyurmuştu.

Basın toplantısında, hiçbir makamdan onay ve görüş alınmadan İzmir’in çeşitli bölgelerine bu şekilde 70’in üzerinde montaj yapıldığı bilgisi verilmişti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çocuklarını kaybedenlerin ülkesi

SONRAKİ HABER

Ankara’da bugün en az 35 kadın şiddet görecek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...