02 Nisan 2015 07:57

Çarşı Davası’nda polisler şikayetlerini geri aldı

Gezi Direnişi’nde 'hükümeti devirmeye teşebbüs' ettikleri iddiasıyla 35 kişinin yargılandığı ‘Çarşı’ davasının ikinci duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İddianamede şikayetçi olan 4 polis şikayetlerini geri aldı. Dava 26 Haziran'a ertelendi. (FOTOĞRAF: ARŞİV)

Paylaş

Gezi Direnişi’nde 'hükümeti devirmeye teşebbüs' ettikleri iddiasıyla 35 kişinin yargılandığı ‘Çarşı’ davasının ikinci duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Saat 10.00'da başlayan duruşmada, iddianamede şikayetçi olan 4 polis şikayetlerini geri aldı. Polisler Emniyette ifadelerinin alınmadığını da belirtti.

Hürriyet'ten Kenan Başaran'ın haberine göre polisler, Çarşı grubundan kimseyi görmediklerini ve onlarla çatışmadıklarını ifade etti. Olaylar sırasında yaralanan bir polis memuru da yaralanmasının sebebinin başka bir grupla yaşadığı çatışma olduğunu kaydetti.

Dava ilk duruşmaya katılmayan 8 sanığın ifadelerinin alınmasıyla devam etti.

'GEZİ RÖNESANSTIR, ÇARŞI DA ONUN MİCHELANGELO'SUDUR'

Avukat Yıldız İmrek sanık Ayhan Güner'in ifadesinde şunları söylediğini aktardı: "Çarşı grubu darbeci değildir. Başbakanlık ofisinin basılması yalandır. Gezi Rönesanstır, Çarşı onun Michelangelo'sudur."

26 HAZİRAN'A ERTELENDİ

İddianamede 'bomba düzeneği' olarak geçen ve sanıklardan birinin evinde bulunan 'pet şişe ve içindeki madde' tanık polisler tarafından doğrulanmadı. Dava 26 Haziran saat 09.00'a ertelendi. Çarşı Davası'nda karar muhtemelen 26 Haziran'daki duruşmada açıklanacak.

DAVAYA YENİ HAKİM BAKTI

Davanın hakimi Metin Tamirci, 4. Agir Ceza Mahkemesi'ne atanınca Fenerbahçe ve Çarşı Davası'na bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başına Ahmet Civelek atandı. Civelek bugün Çarşı davasına baktı.

Duruşmayı Uluslararası Af Örgütü'nden Barbara Neppert ve Almanya'da futbol davalarında uzman 2 kadın avukat da takip etti.

Çağlayan Adliyesi'ne girişteki yoğun güvenlik önlemleri adliyenin girişinde uzun kuyruklara neden olunca sinirler gerildi. Zaman zaman yuhalama ve ıslık sesleriyle durum protesto edildi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, Yermük'te karşı operasyonla püskürtüldü

SONRAKİ HABER

Enerji Bakanı: Elektrik kesintisinin üretim darlığıyla ilgisi yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...