01 Nisan 2015 13:36

Taşeron sorunu işten atarak mı çözülecek?

CHP’li Bayraklı Belediyesinde çalışan Belediye-İş üyesi işçiler, sendikaya üye oldukları için işten atılan temizlik işçisi arkadaşlarının işe geri alınmasını istedi. CHP’nin “Taşeron sorununu çözeceği” vaadini hatırlatan işçiler, “Bunu taşeron işçileri işten çıkararak mı yapacaklar” dedi.

Paylaş

CHP’li Bayraklı Belediyesinde çalışan Belediye-İş üyesi işçiler, sendikaya üye oldukları için işten atılan temizlik işçisi arkadaşlarının işe geri alınmasını istedi. CHP’nin “Taşeron sorununu çözeceği” vaadini hatırlatan işçiler, “Bunu taşeron işçileri işten çıkararak mı yapacaklar” dedi. 

Bayraklı Belediyesinin temizlik işlerini yapan taşeron şirket Postaş’ta çalışırken, sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan işçilerle ilgili Belediye-İş İzmir 4 No’lu Şube, temizlik işleri müdürlüğünün içinde bulunduğu belediyenin ek hizmet binası önünde eylem yaptı. Açıklamaya işten çıkarılan işçiler ve ailelerinin yanı sıra belediyenin bir çok biriminde çalışan Belediye-İş üyesi işçiler de katıldı. Ayrıca açıklamaya Türk-İş’e bağlı sendikaların yöneticileri, Genel-İş üyesi işçiler ve Karşıyaka Belediyesinde taşerona üye oldukları için çıkarılan temizlik işçileri de destek verdi. 

Sık sık “İşçiler burada başkan nerede”, “Vur vur inlesin Hasan Başkan dinlesin”, “İş ekmek yoksa barış da şok” sloganlarını atan işçiler, “Taşeron bataklığını kurutacağız”, “İşçi eğilme Bayraklı seninle” dövizlerini taşıdı. 

BAŞKAN KARABAĞ’A SESLENDİLER

İlk olarak açıklamayı okuyan Şube Başkanı Şahin Kaya işten atılan işçilerin yalnız olmadığını vurguladı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a seslenen Kaya “Taşeronu yaygınlaştıran hükümetin bile taşeron işçilerin örgütlenme iradesi karşısında çaresizce yasal düzenlemeler yapmak zorunda kaldığı bu süreçte arkadaşlarımızın tek suçu sendikalı olmak mı? İşten çıkardığınız emekçiler, harçlık veremediği çocuğunun yüzüne bakamazken, sizler nasıl kendi çocuğunuzun yüzüne bakacaksınız?” dedi. 

‘KAMUOYUNU KANDIRMASIN’

Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç da belediyenin tutumuna tepki göstererek “Hani sosyal demokrasi anlayışı, hani taşeron işçiliğine son verme. Taşeron sistemine karşı mücadeleyi taşeron işçileri işten çıkararak mı yapacaklar? Belediye Başkanı ‘Bu şirketle benim alakam yok, işten çıkarılmayla alakam yok’ diyerek kamuoyunu kandırmaya çalışmasın. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki başkanın haberi olmadan bu şirket bir tek işçi alamaz, tek bir işçinin de iş akdi feshedilemez. Günlerdir sendika randevu talep ediyor. Ama bugüne kadar maalesef randevu bile verilmedi. İşten atılanlar geri alınmazsa biz bu eylemi İzmir’e yayacağız” dedi. 

Daha sonra işçiler belediyenin ek hizmet binası önünde oturma eylemi başlattı. Oturma eylemi sırasında binaya gelen Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye işçilerinin kendisine seslenmesine rağmen cevap vermeden içeri girdi. İşçiler başkanın kendilerine cevap vermemesine tepki gösterdi. Bu arada belediye binasının girişi çevik kuvvetle çevrildi ve işçilerin çalıştığı belediyenin binasının bahçesine bile girmelerine izin verilmedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji'den İstanbul'da yağmur uyarısı

SONRAKİ HABER

Pertek Belediyesinde 12 işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...