01 Ağustos 2011 09:13

BDP’ye yönelik saldırılara karşı ortak açıklama

BDP binalarına yönelik saldırılar sürüyor. Geçtiğimiz hafta BDP Bursa İl binasına yönelik saldırıdan sonra, geçtiğimiz günlerde de Yıldırım İlçe’sine bağlı Cumalıkızık BDP temsilciliğine bombalı saldırı düzenlenmek istendi.Saldırganlar kapı önüne bıraktıkları el yapımı bombayı patlatmak i&ccedi

BDP’ye yönelik saldırılara karşı ortak açıklama
Paylaş

BDP binalarına yönelik saldırılar sürüyor. Geçtiğimiz hafta BDP Bursa İl binasına yönelik saldırıdan sonra, geçtiğimiz günlerde de Yıldırım İlçe’sine bağlı Cumalıkızık BDP temsilciliğine bombalı saldırı düzenlenmek istendi.

Saldırganlar kapı önüne bıraktıkları el yapımı bombayı patlatmak için ateş yakarak kaçarken, yangını tesadüfen fark eden mahalle sakinlerinin müdahalesiyle patlama engellendi.

Olay yerine giden BDP ve EMEP il yöneticileri mahalle halkından bilgi aldı. Bugün Emek Partisi İl binasında konuya ilişkin BDP, EMEP, ÖDP, Halkevleri, ESP ve SODAP tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada Zeytinburnu’nda yaşanılan linç girişimlerine dikkat çekilerek, bu sürecin kapanması zor tehlikeli yaralar açabileceğini ve bu ırkçı kışkırtmaların halklar arasındaki çatışmayı derinleştireceğine vurgu yapıldı. Kürtlere saldırmak yerine, herkesi Pazar günü cenazesi Bursa’ya getirilen askerin neden yaşatılmadığını sorgulaması gerektiği belirtilen açıklamada “Ölümleri durdurmak mümkünken, kanlı siyasetten başta AKP olmak üzere beslenen asıl sorumlular görülmelidir” denildi. (Bursa/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bodrum Bale Festivali’ne hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Ortaöğretime kayıtlar dün başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...