01 Nisan 2015 12:27

‘Bu düzeni bozmaya devam edeceğiz’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kamu düzenini bozmakla suçladığı Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğüne ifade verdi. İfadenin ardından basın açıklaması yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, suç duyurusu bulananların hazırladığı metnin altında kent konseyi üyesi üç kişinin imzası bulunduğunu ifade etti

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kamu düzenini bozmakla suçladığı Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğüne ifade verdi. İfadenin ardından basın açıklaması yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, suç duyurusu bulananların hazırladığı metnin altında kent konseyi üyesi üç kişinin imzası bulunduğunu ifade etti.

Kent konseylerinin faaliyetleri arasında belediyelerin denetlenmesi ve öneriler sunmasının öngörüldüğünü belirten Candan, konseylerin belediyelerle birlikte davranarak başkalarını itham etme yetkisi olmadığını söyledi. Gökçek’in meslek odalarına karşı kent konseyleri üzerinden eylemlilik başlattığını belirten Candan, asıl Gökçek’in kamu düzenini bozduğu ve kamu yararına faaliyetlerinin önüne geçmeye çalıştığını dile getirdi. Verdikleri savunmada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerinin kendilerini ne kadar haklı çıkardığına da yer verdiklerini belirten Candan, “Bir düzen bozduğumuz belli. O da Melih Gökçek vb. yöneticilerin yürütmeye çalıştığı rant düzeni. Ülkenin en önemli doğal ve kültürel varlılarının peşkeş çekilmesine karşı bir mücadele veriyoruz. Bu bir düzeni bozmaksa bu mücadeleye devam edeceğiz” dedi. 

Mimarlar Odası Genel Sekreteri Fikret Özden de, Anayasa’nın 135. maddesiyle kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir kuruluş olduklarını söyledi. Kendilerine verilen görev ve sorumluluklar içerisinde en önemlisinin kamu yararına uygun hareket etmek olduğunu dile getiren Özden, “Mimarlar Odası ülke çapında yaklaşık 3 bin davayla doğal çevreyi, kültürel mirası rant politikalarına bırakan her türlü kamu yararına aykırı uygulamaların karşısındadır. Bu suç duyurusu metni mağlubun ilanıdır. Bir düzeni bozmak için buradayız. Ancak bozduğumuz düzen birilerinin rant çarklarındaki tekerlere çomak sokmaktır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan adresleri karıştırdı

SONRAKİ HABER

Hasköy’deki taş ocağı köyü perişan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...