01 Nisan 2015 05:59

Antalya, Eskişehir ve İzmir'de operasyon: 32 gözaltı

Paylaş

İstanbul'da Savcı Mehmet Selim Kiraz ve rehin alan DHKC üyesi 2 kişinin polis operasyonu sonrasında öldürülmesinin ardından Antalya, Eskişehir ve İzmir'e Halk Cephesi üyelerine yönelik operasyona yapan polis 32 kişiyi gözaltına aldı

Savcılıktan alınan yakalama ve arama kararının ardından sabaha karşı 23 ayrı adreste Çevik Kuvvet, Özel Harekat ve Terörle Mücadele ekipleri tarafından, önceden belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda çoğunluğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 22 kişi gözaltına alındı. Doktor kontrolünden geçirilen 22kişi, sorgulanmak üzere Vatan Bulvarı’nda (Çallı) bulunan TEM Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Gözaltı kararı ile ilgili açıklama yapan Avukat Hakan Evcin, gözaltına alınanların "misilleme eylemi" yapacakları iddialarını yalanladı. Evcin, gözaltına alınanların bugün 19.00’da basın açıklaması yapmayı planladığını söyledi. Antalya Emniyeti’nde ise konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama gelmedi.

Gözaltına alınanlar arasında KESK Eski MYK üyesi Akman Şimşek de var

ESKİŞEHİR'DE 5 GÖZALTI
 

Eskişehir'de de 5 kişi DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına aldı.

Operasyon kapsamında örgütle ilişkisi oldukları iddia edilen 5 kişinin evlerine baskın düzenlendi.

Ekipler gözaltına aldıkları 5 kişinin evlerinde arama yaptı. Aramaların bazı evlerde halen sürdüğü bildirildi. Arama yapılan evlerin bulunduğu yerde çevik kuvvet polisleri de güvenlik önlemi aldı. Gözaltına alınanlardan birinin de Eğitim Sen üyesi Osman Gazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Nuriye Gülmez olduğu bildirildi. 

İZMİR'DE 5 GÖZALTI

İzmir'de Çiğli ilçesi Güzeltepe ve Karşıyaka ilçesi Doğançay semtlerinde, ikisi dernek binası 11 adrese yapılan eşzamanlı yapılan operasyonda, 5 kişi gözaltına alındı.

Gözaltıların bazı parti binalarını işgal edebileceği yönünde ihbarı alındığı iddiasıyla yapıldığı bildirilirken operasyonla ilgili üç kişinin daha arandığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adli Tıp önünde eylem yapan 2 kadın gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Abdullah Cömert davasında yine tutuklama yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...