01 Ağustos 2011 08:56

Rusya’nın Sesi’nden Türkçe yayın

Rusya dışında birçok ülkede, yayınlandığı ülkenin dilinde yayın yapan Rusya’nın Sesi Radyosu (RUVR) şimdi de İstanbul’da Türkçe yayına başlıyor.Rusya’nın Sesi Radyosu Yöneticileri Güneşli’de radyonun yapım ofisi’nin bulunduğu Ziyal Plaza’da düzenlediği basın toplantısında radyonun İstanbu

Rusya’nın Sesi’nden Türkçe yayın
Paylaş

Rusya’nın Sesi Radyosu Yöneticileri Güneşli’de radyonun yapım ofisi’nin bulunduğu Ziyal Plaza’da düzenlediği basın toplantısında radyonun İstanbul’da Türkçe yayın üreteceklerini duyurdu. Rusya’nın Sesi Radyosu, Radyo Kuzey’in 101.4 frekansı üzerinden yayın yapacak. Düzenlenen basın toplantısına Rusya’nın Sesi Radyosu yöneticileri ile birlikte Rusya Başbakanı Putin’in basın danışmanı Dmitriy Peskov ve Kuzey Radyo yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan RUVR Başkanı Andrey Bystritzkiy yayıncılığın artık internete kaydığını söyledi. Bu durumda daha etkili bir yayın yapmak gerektiğine inandığını kaydeden Bystritzkiy, “eski teknikleri artık kimse kullanmıyor, halka ulaşabilmek, objektif olmak ve insanlarla iletişimi geliştirmek için kesinlikle inandırıcılığın ve güvenin olması gerekir” şeklinde konuştu. İletişim çağında ana unsurun güvenli  haber olduğunu, geçmişte Amerikanın Sesi ve BBC Türkçe Radyolarının yayın yaptığını ancak bu yayın kuruluşlarının kısa nefesli işlere yöneldiği için kapandığını söyleyen Bystritzkiy şunları kaydetti: Benim için önemli olan haberdir. Ama sadece haberlerle dinleyicileri tatmin edilmez. Müzik, kültür ve bunun gibi değişik şeyler dinleyicilerin ilgisini uyandırır. Bystritzkiy başta ABD olmak üzere Avrupa, ve Asya’da daha yayıncılık anlayışlarını daha da genişleteceklerini aktardı.

ABD, bazı Avrupa ülkeleri, Hindistan ve bazı Arap ülkelerinde yayınladıkları ülkelerin dillerinde yayın yapan Rusya’nın Sesi Radyosu son olarak Irak Federal Kürdistan bölgesinde Kürtçe yayın yapıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SİYAD’dan Özen Film’e ‘davayı geri çek’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Opera Madam Butterfly’ını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa