31 Mart 2015 18:36

AKP’nin seçim vaadi çamur oldu

Mutki’ye bağlı Yanıkçakır ve Yuvalıdam köyü halkı, yerel seçimler öncesi kendilerini ziyaret eden AKP Milletvekili Vahit Kiler’in yollarını yapacağı vaadine kanarak oylarını AKP’ye verdiklerini ancak seçimlerden sonra yüzüstü bırakıldıklarını söyledi.

Paylaş

Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Yanıkçakır ve Yuvalıdam köyünde yaşayanlar, yaklaşık 50 köyün kullandığı yolun bozuk olmasından ve çamurdan dolayı köylerinden çıkamaz hale geldi. Sürekli yamaçlardan düşen kayalar nedeniyle trafiğe kapanan yolu aşabilmek için traktörleri devreye sokan köylüler, yolda kalan araçları yine imece usulü ve araçlarını kullanarak kurtarabiliyor. Yerel seçimler öncesi AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in köye gelip yol yapma sözü verdiğini, bunun üzerine oylarını AKP’ye verdiklerini belirten köylüler, ancak aradan geçen 4 yıla rağmen ne gelenin ne de gidenin olduğunu söylüyor.

AYDA 10 GÜN ELEKTRİK GELİYOR

Sorunu sadece yol olmayan köy ve ve çevresindeki 8 köye elektrik de de ayda sadece 10 gün veriliyor. Yine su depolarının da açık olması nedeniyle hastalığın arttığı köyde, İl Özel İdaresine defalarca yapılan başvuruya rağmen herhangi bir yanıt alınamadı. Hayvanların da su içtiği depodaki su bakteri yuvasına dönerken, sağlıkçı gönderilmediği için köydeki sağlık ocağı da ahıra çevrildi.

‘SEÇİM ZAMANI HAL HATIR SORUYORLAR’

Kışın yağan ilk karla birlikte hayatlarının cehenneme döndüğünü dile getiren köylü Kazım Ay, “Yetkililere defalarca telefon açmamıza, dilekçe yazmamıza rağmen ancak seçim zamanı hal hatır soruyorlar Seçim bittiğinde ise bizi tanımıyorlar. Bizi sahiplenen kimse yok” dedi.
Yanıkçakır Köyü Muhtarı Takyeddin Yurci ise defalarca müracaatta bulundukların yetkililerin 20 yıldır her zaman “Tamam yapacağız” yanıtı vererek kendilerini oyaladığını aktardı.

YOLA DÜNYANIN PARASI DÖKÜLDÜ AMA

Annesi ve kardeşi fiziksel engelli olan Fuat Acar adlı vatandaş da AKP’nin seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirmeyerek kendilerini kandırdığını vurguladı. Yerel seçimlerde kendi bölgelerinde AKP’ye yüzde 90 civarında oy çıktığını hatırlatan ve 7 Haziran genel seçimlerinde hiçbir şekilde AKP’ye oy vermeyeceğini vurgulayan Acar, yol yapımı için yapılan ihalenin ardından köy yoluna yığılan 40 bin metreküp çakılın hiçbir çalışma yapılmadığı için boşa gittiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Bu yola dünyanın parası döküldü. Bu paranın takipçisi olan kimse yok. Ben bu yolda 15 yıldır şoförlük yapıyorum. Maalesef bir gün rahat gidip gelmedim. Annem ve kardeşim fiziksel engellidir. Her gün köylülerin yardımıyla onları taşıyorum. Köye ambulans gelemiyor, köylü evine erzak aldığı zaman kilometrelerce sırtında taşımak zorunda kalıyor. Köy öğrencileri okula çamur içinde, güçlükle gidiyor. Kendi imkanlarımız ile güçlükle yaptığımız köprü üzerinden okula gitmek zorunda kalıyorlar.” (Bitlis/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Abdullah Cömert davasında karar duruşması

SONRAKİ HABER

Bu rakamlar yoksulluğu büyütür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...