31 Mart 2015 18:24

Abdullah Cömert davasında karar duruşması

Hatay'da 2 Haziran 2013’de gerçekleştirilen Gezi Parkı eylemleri sırasında Abdullah Cömert’in ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanık polis 30 yaşındaki A.K. ile ilgili karar duruşması yarın görülecek.

Paylaş

Hatay'da  2 Haziran 2013’de gerçekleştirilen Gezi Parkı eylemleri  sırasında Abdullah Cömert’in ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanık polis 30 yaşındaki A.K. ile ilgili karar duruşması yarın görülecek.

Balıkesir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak duruşmada, ‘Olası kastla öldürme’ suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan A.K’nin ifadesi yine Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle alınacak. Bu duruşmada sanık polisle ilgili karar verilecek. Karar verilememesi halinde yargılama kesintisiz olarak 2 ve 3 Nisan’da da devam edecek.

Öte yandan “Abdullah Cömert için adalet istiyoruz” talebiyle günler öncesinden sosyal medyadan duruşmaya katılım çağrıları da yapıldı. 

Polisin attığı biber gazı kapsülünün  başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ölümüne ilişkin açılan davanın ilk duruşmasından önce sanık polis A.K’nin avukatı, güvenlik gerekçesiyle davanın başka bir kente nakli için savcılığa başvurdu. Hatay Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğünün de aynı yönde görüş bildirmesi üzerine Savcılık, dosyayı Adalet Bakanlığına gönderdi. Ancak mahkemenin dosyayı kopyalamadan Bakanlığa göndermesi üzerine ilk duruşma sanıksız ve dosyasız görülmüştü. Daha sonra dosya Balıkesir’e gönderilmişti. (Balıkesir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Katledilen Emine Börü'nun duruşması görüldü

SONRAKİ HABER

AKP’nin seçim vaadi çamur oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa