01 Ağustos 2011 08:40

‘Uzay zaten siyah, bırakın dünya yeşil kalsın’

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Ömeraltı Köyü sakinleri, krom maden ocağı yapımı için ormanlarının kesildiği gerekçesiyle kendilerini ağaçlara zincirledi.Köylüler, ‘Ömeraltı köylüleri ağaçlarından vazgeçmeyecek’, ‘Uzay zaten siyah, bırakın dünya yeşil

‘Uzay zaten siyah, bırakın dünya yeşil kalsın’
Paylaş

Köylüler, ‘Ömeraltı köylüleri ağaçlarından vazgeçmeyecek’, ‘Uzay zaten siyah, bırakın dünya yeşil kalsın’, ‘Kurt yürüdü izi kaldı, artık kurt da evsiz kaldı’ yazılı pankartlarla ormana geldi.

Bir özel şirkete ait krom maden ocağının, ayrıştırma tesisi yapmak amacıyla ağaçları kesmesine tepki gösteren köylüler, kendilerini ağaçlara zincirledi. Uzun süre ağaçlara zincirli kalan köylüler, daha sonra yürüyüş yaparak ağaç kesimine tepki gösterdiler. Ormana zarar gelmemesi için her türlü fedakarlığı yaptıklarını, yangınları bile kendilerinin söndürdüğünü belirten köylüler, gözyaşı döktü.

Köy Muhtarı Mehmet Kurt, kesilmek istenen bin civarındaki ağacın 300 yaş üstü ağaçlardan oluştuğunu savundu. Muhtar Kurt, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Yoldaş Seki isimli köy sakini ise “Bizler köyümüzü ve ormanları korumakta kararlıyız. Bunun için gereken yasal, hukuksal ve eylemsel girişimlerimizi her gün daha da artan azim ve kararlılıkla sürdüreceğimizi duyururuz. Buraya tesis kurulmasını istemiyoruz.” dedi. (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

Munzur Kültür ve Doğa Festivali sona erdi

SONRAKİ HABER

Asker denetiminde tarih tahrip ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa