01 Ağustos 2011 08:01

HSBC 30 bin kişiyi işten çıkaracak

İngiliz HSBC bankası, daha önce belirlenen 5 bin kişiye ek olarak, 2013 yılına kadar 30 bin kişinin işine son vermeye hazırlanıyor.Çalışanlarını gelirlerinde yaşanan azalma nedeniyle işten çıkaran bankanın İngiltere, ABD, Fransa, Latin Amerika ve Ortadoğu’daki şubelerindeki elemanlarının bu karardan etkileneceği belirtildi.   &

HSBC 30 bin kişiyi işten çıkaracak
Paylaş

İngiliz HSBC bankası, daha önce belirlenen 5 bin kişiye ek olarak, 2013 yılına kadar 30 bin kişinin işine son vermeye hazırlanıyor.

Çalışanlarını gelirlerinde yaşanan azalma nedeniyle işten çıkaran bankanın İngiltere, ABD, Fransa, Latin Amerika ve Ortadoğu’daki şubelerindeki elemanlarının bu karardan etkileneceği belirtildi.          

Bankacılık sektörünün önemli bankalarından biri olan HSBC, Mayıs ayında bazı ülkelerden çıkıp, operasyonlarını daha fazla gelir elde edebileceği bölgelerde yoğunlaştırmayı planladığını açıklamıştı.

Bankanın Finans Grubu Direktörü Iain Mackay, bankanın bazı ülkelerde işe alımları devam ettirdiğini, bu yüzden de işten çıkacak kişi sayısının tahmin edilenden biraz daha az olabileceğini açıkladı. (HABER MERKEZİ)    

ÖNCEKİ HABER

Tüketici kredileri yüzde 21.9 arttı

SONRAKİ HABER

Koçali: Artık ordu demek AKP demektir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...