30 Mart 2015 11:08

Ede Demir işçileri valilik önündeydi

Yedi aydır maaşlarını alamayan Ede Demir Çelik işçileri seslerini devlete duyarabilmek için valilik önünde eylem yaptılar, Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu ile görüştüler.

Paylaş

Yedi aydır maaşlarını alamayan Ede Demir Çelik işçileri seslerini devlete duyarabilmek için valilik önünde eylem yaptılar, Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu ile görüştüler. 

İşadamı Erol Evcil'e ait olan ve Bornova'daki kurulu Ede Demir Çelik Fabrikasının işçileri maaş problemlerinin çözülmemesi üzerine eylemlerine devam ediyorlar.Yıllardır maaşlarını düzenli alamayan ve yedi aylık maaşları içeride olan Ede Demir işçileri bu sefer İzmir Valiliği'nin önündeydi

'İŞÇİLER BURADA, VALİ NEREDE'

Defalarca fabrika önünde eylem yaptıkları halde devlet yetkililerinin seslerini duymaması üzerine bu sefer sendikaları Türk Metal İzmir 2 No’lu Şubeyle birlikte Valilik önünde eylem yaptılar. 'Yasaklı' Hükümet Konağı önünde 'Erol Evcil'in Mağdurlarıyız. Ede Demir Çelik Çalışanları - Türk Metal Sendikası' pankartı açan işçiler, Valiyle görüşme talep ettiler.  Vali Mustafa Toprak'ın il dışında olmasından işçilere Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu tarafından randevu verildi. İşçiler bekleyiş sırasında 'İşçiler burada, vali nerede' sloganını attı.

Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu ile görüşmeye Şube Başkanı Hayrettin Çakmak ve beraberinde dört işçi girdi. İşçiler, sorunlarıyla ilgili muhatap alacak bir devlet yetkilisini bulamadıklarını Vali Yardımcısı Harputlu'ya iletti. 

ŞUBE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Görüşme sonrası Şube Başkanı Hayrettin Çakmak işçilere açıklamada bulundu. Çakmak 'Vali yardımcısı en kısa zamanda işveren temsilcileriyle görüşüp bize geri dönmeye çalışacak. bu konuyla ilgili sorunun çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Ben işveren vekiliyle kendim de görüşmeye devam edeceğim. Sıkıntının boyutlarını da büyüdüğünü dile getireceğim. bir an önce para yatırılmasını isteyeceğim. Konuyu da hep beraber takip edeceğiz' dedi. 

İşçiler aylardır maaşlarını alamadıkları için maddî sıkıntı içerisindeler. İşçiler kirasını, banka borcunu, faturalarını ödeyemediği gibi gıda ihtiyaçlarını bile gideremiyorlar. 550 işçinin çalıştığı fabrikada, 200 işçi işten ayrıldı. İşten çıkan  ve emekli olan işçiler de tazminatı alamadı.

Öte yandan işçilere görüşecek olan Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu basına yaptığı bir açıklamada “Soma’da hayatta kalan aklının kullanandır. Düşünebilen, aklını kullanan hayatını kurtarmıştır” demişti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mert Değirmenci cinayetinin üstü örtülmek isteniyor

SONRAKİ HABER

ODTÜ'yü ikiye bölme planı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa