01 Ağustos 2011 08:00

Ramazan paketi hazırlayan firmalara denetim

Bursa’da Ramazan paketi hazırlayan firmalara yönelik denetimler başladı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerin Ramazan boyunca süreceği belirtildi.İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, Ramazan ayında muhtelif gıdalardan oluşan Ramazan erzak paketi hazırlayan firmalar

Ramazan paketi hazırlayan firmalara denetim
Paylaş

Bursa’da Ramazan paketi hazırlayan firmalara yönelik denetimler başladı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerin Ramazan boyunca süreceği belirtildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, Ramazan ayında muhtelif gıdalardan oluşan Ramazan erzak paketi hazırlayan firmaların faaliyetlerini artırdığını bildirdi.

Bu süreçte, tüketicilerin yanıltılmamasını önlemek ve halk sağlığının korunması açısından İl Müdürlüğü olarak Ramazan paketleri hazırlayan firmalar yönelik denetimler yaptıklarını bildiren Kasım Piral, “Bu denetimlerde hazırlanan Ramazan erzak paketleri kontrol ediliyor. Denetimler esnasında hazırlanan erzak paketlerindeki ürünlerin Bakanlık onaylı olup olmadıkları, son kullanma tarihleri, muhafaza sıcaklıkları ve etiketleri inceleniyor. Organoleptik muayeneler sonucunda, riskli görülen ürün gruplarından Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olup olmadıklarını belirlemek amacıyla numuneler alınıyor.” dedi.

Kontrollerin halkın yoğun ilgi duyduğu alışveriş merkezleri, marketler ve gıda toptancılar sitesinde yapıldığını bildiren Kasım Piral, Ramazan boyunca bu tür denetimlerin planlı olarak süreceğini söyledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, vatandaşlara ise şu uyarılarda bulundu: “Tüketicilerimizin satın alacakları gıdaların son kullanma tarihlerini kontrol etmeleri, ambalajlı ve etiketli, ambalajı zarar görmemiş gıdaları satın almaları, açıkta ve uygun koşullarda muhafaza edilmeyen gıdaları almasınlar.”

Kasım Piral, satın alınan gıdalarla ilgili herhangi bir şikâyet karşısında ise vatandaşların ‘Alo 174’ Gıda Hattı'nı arayarak ihbarda bulunabileceklerini sözlerine ekledi. (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

SONRAKİ HABER

Tüketici kredileri yüzde 21.9 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...