30 Mart 2015 06:44

Sınav haftasında yemekhaneler kapatılınca yurtta yemek kuyrukları uzadı

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun KYK kız öğrenci yurtlarında bulunan 15 bloktan 7'sinde yemekhane kapatılınca merkezi yemekhanede yüzlerce metreye varan kuyruk oluşuyor. Saatlerce yemek kuyruğunda beklemek zorunda kalan öğrenciler, duruma tepki gösterdi.

Paylaş

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun KYK kız öğrenci yurtlarında bulunan 15 bloktan 7'sinde yemekhane kapatılınca merkezi yemekhanede yüzlerce metreye varan kuyruk oluşuyor. Saatlerce yemek kuyruğunda beklemek zorunda kalan öğrenciler, duruma tepki gösterdi. 

Erzurum Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kız öğrenci yurdunda sorunlar bitmek bilmiyor. Daha öncesinde dönemin Başbakanı Erdoğan'ın 14 Mart 2014 tarihli konuşmasında, cemaat yurtlarında kalan öğrencilere seslenerek, "Devlet yurtlarında boş yerleri tespit ettik. Hemen başvurun. Eğer Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında yer yoksa sizleri otellerde ağırlayacağız" sözleri üzerine Erzurum'da yüzlerce kız öğrenci cemaatler yurtlarından ayrılarak KYK'lere yerleşti. Bunun sonucunda yurt odaları 2 ve 3 kişilik odalardan 4 ve 6 kişilik odalar yükselmiş buda ders çalışmaları konusunda sıkıntı çıkartarak öğrencilere çalışma ortamı bırakmamıştır. Öğrenciler ise zaman zaman yurdun önünde protesto ederek sorunun çözülmesi için eylemler düzenlemişti. Şimdi ise yurtlarda bulunan 15 yemekhane de 7'sinin gerekçe gösterilmeden kapatıldı. Bunun üzerinde yemekhaneleri kapatılan öğrenciler merkezi yemekhaneden ihtiyaçlarını karşılamak istedi. Ancak aşırı yüklenme sonucu uzun yemek kuyrukları oluştu. 

Öğrencilerin vize sınavlarına denk getirilen bu uygulama yemekhanede yüzlerce metrelik kuyruğun oluşmasına neden olurken, öğrenciler, yaşanan duruma tepki göstererek kamuoyuna sorunun en kısa sürede çözülmesi için duyarlılık çağrısında bulundu.

YÜZLERCE METRELİK KUYRUKLAR OLUŞUYOR

Oluşan yüzlerce metrelik yemek kuyruğunda saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını belirten C.A. adlı öğrenci, "Toplamında 15 blok var bunların 7'sinde zaten yemekhane vardı ve bunlar kapatıldı. Bunlara merkezi yemekhanede yemek yeme izini çıkmasıyla binlerce öğrenci mağdur oldu. Yemekhanede yemek sırasında yüzlerce metre uzanan kuyruklar oluşuyor, saatlerce yemek sırasında beklemek zorunda kalıyoruz. Resmen işkence çekiyoruz" dedi.

'SINAV HAFTASINDA MAĞDURUZ'

Saatlerce süren yemek kuyruğunda bekledikleri için sınav haftasında ders çalışamadıklarına dikkat çeken M.A. adlı öğrenci ise, şunları söyledi: "Sınav haftasında böyle bir şeyin yapılması nedeniyle çok mağdur olduk. Saatlerce yemek kuyruğunda bekliyoruz, yüzlerce metre uzana uyruklar oluşuyor. Sınavlarımıza çalışacak zaman bulamıyoruz. Sürekli ayakta bekliyoruz ve uzun süre ayakta beklediğimiz için derslerimize çalışamıyoruz bu sorunu en kısa sürede çözülmesi gerekir" ifadelerini kullandı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD’in elinden kurtarılan Êzidî kadınlar işkence ve tecavüzü anlattı!

SONRAKİ HABER

Bangladeş'te ateist yazar palalı saldırıda öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...