29 Mart 2015 10:47

Baraj taştı, tarım arazilerini su bastı

Burdur’un Bucak ilçesinde etkili olan yağış, Onaç Barajı’nı taşırdı. Taşan sular Kestel Ovası’nda tarım arazilerini göle çevirdi.

Paylaş

Burdur’un Bucak ilçesinde etkili olan yağış, Onaç Barajı’nı taşırdı. Taşan sular Kestel Ovası’nda tarım arazilerini göle çevirdi.

Bucak’ta cuma sabahı başlayan ve gün boyu devam eden yağış, Onaç Baraj Göleti’nde su düzeyinin yükselmesine neden oldu. 18 bin metreküp su kapasitesine sahip barajdan taşan sular Kestel Ovası’nda ekili tarım arazilerini bastı. Arazisi sudan zarar gören üreticiler çaresizlik içinde kaldı.

Kestel Köyü Muhtarı Hasan Durmaz, yoğun yağış dönemlerinde bu tip taşkınların yaşandığını belirterek, yeterli önlem alınmadığını savundu. Taşkının yüzlerce dönüm tarım arazisinde zarara neden olduğunu kaydeden Hasan Durmaz, şöyle dedi: “Son 2 günde yağışlarla diz boyu olan ekili hububat su altında kaldı. Şubat ayında taşkın sularındaki zararımız için hiçbir kuruluş Kestel Köyü'ne gelip durumumuzu sormadı. Başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bucak Ziraat Odası ve diğer kurumlar köylülere sahip çıkmadı. Zarar tespiti bile yapılmadı. Şubat ayındaki zararı nasıl kapatırız diyerek kara kara düşünürken bu kez ikinci taşkın darbesini yedik. Bu zararda da devleti yanımızda göremedik.” (Burdur/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Meriç ve Tunca'nın debileri yine yükseldi

SONRAKİ HABER

HDP’ye destek büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...