29 Mart 2015 08:54

Cezaevinde Gündem ve Azadiya Welat sürgünü!

Maltepe Açık Cezaevi'nde tutulan Salih Atmaca isimli hükümlünün, Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazetelerini okuduğu gerekçesiyle Zonguldak Devrek Açık Cezaevi'ne sürgün edildiği ileri sürüldü.

Paylaş

İdris YILMAZ

Maltepe Açık Cezaevi'nde tutulan Salih Atmaca isimli hükümlünün, Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazetelerini okuduğu gerekçesiyle Zonguldak Devrek Açık Cezaevi'ne sürgün edildiği ileri sürüldü. Eşinin daha önce Üsküdar Paşakapı Cezaevi'nde kaldığını ve burada da Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazetelerini okuduğu için hakkında soruşturma başlatıldığını aktaran Gülizar Atmaca, "Ben Zonguldak'a nasıl gideceğim. Ne maddi durumum var ne de gidecek imkanım. Eşimi sürgün edenler eşimle birlikte beni de cezalandırdı. Bu yapılanlar hiçbir hak ve hukuka sığmaz" diye tepki gösterdi.

Atmaca, Salih Atmaca’nın yaşadığı baskıları şöyle aktardı: "Cezaevinde gazetenin girmesine yönelik herhangi bir sorun yok. Fakat bu gazeteyi okuyan mahkumlar sürekli baskı altında tutuluyor ve haksız uygulamalara maruz bırakılıyor. Baskılara direnen mahkumlar hakkında çeşitli suçlar bahane gösterilerek soruşturma başlatılıyor."

Cezaevlerinde Zaman, Yeni Şafak, Akit gibi gazeteleri okuyanlara yönelik hiçbir uygulamanın olmadığını ifade eden Atmaca, cezaevi yönetimininin çifte standart uyguladığını dile getirdi. Atmaca, "Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkıp televizyonlarda 'Kürt sorunu yok' diyor. Ben buradan Sayın Erdoğan'a seslenmek istiyorum. Madem Kürt sorunu yok peki bu yasaklar ve sürgünler neyin nesidir?" diye sordu. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Baro, kadına şiddete karşı tanıtım filmi hazırlattı

SONRAKİ HABER

HDP, Kızıldere köyünü ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...