29 Mart 2015 08:49

Baro, kadına şiddete karşı tanıtım filmi hazırlattı

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nuriye Kadan, Baro Yönetimi ile birlikte, 'Şiddete sessiz kalma. Yalnız değilsin' kampanyası kapsamında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne tanıtım filmi hazırlattı.

Paylaş

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nuriye Kadan, Baro Yönetimi ile birlikte, 'Şiddete sessiz kalma. Yalnız değilsin' kampanyası kapsamında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne tanıtım filmi hazırlattı. Baro Kadın Hakları Dayanışma Merkezi'ne başvuran kadınların gerçek hikayelerinden yola çıkılarak hazırlanan filmde, şiddet gören kadınların anlatımları canlandırıldı. Gerçek hikayelerin başkaları tarafından anlatıldığı filmde, kadınların çaresiz olmadığı, şiddete boyun eğmeyip nerelere başvurmaları gerektiğine dikkat çekildi.

Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi avukat Nuriye Kadan, "Şiddet;, kişinin, fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle yaşanır. Buna yönelik, kadın tehdit ve baskıyla da özgürlüğü engellenir. Bu duruma maruz kalanlar, savcılık, aile mahkemesi, karakol ve mülkü amirliklere başvuru yapmalı. Merkezimize, şiddete, doğrudan ya da dolaylı maruz kalan herkes başvurabilir” dedi.  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural da, "Sağlık Bakanlığı resmi kayıtlarına göre geçen yıl ülkemizde kadına yönelik şiddette 12 binden fazla vaka meydana geldi. Üstelik bunlar sadece resmi olarak kayda geçenler. İzmir kadına yönelik şiddet sıralamasında geçen yıl 1213 vakayla Türkiye'de ilk sıralardaydı” dedi. Kural, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanunun  fiili olarak uygulanmasını, kadına şiddet uygulayanların cezalarının arttırılmasını, Kadın Bakanlığı kurulmasını, anayasaya cinsel ayrımcılıkla ilgili maddeler eklenmesini talep ettiklerini söyledi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İŞ-KUR işçileri yeniden eylemde

SONRAKİ HABER

Cezaevinde Gündem ve Azadiya Welat sürgünü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...