01 Ağustos 2011 04:15

Karlıova’da koruculara dokunan yok

Bingöl’ün Karlıova İlçesi’nde Taşlıca Köyü’nde korucubaşı olan Hacı Alan’ın öldürülmesinin ardından BDP İlçe Başkanının evini ateşe veren, BDP binası ve bir çok ev ile iş yerine saldırarak ilçede terör estiren koruculara dokunulmazken saldırıya uğrayan BDP’liler gözaltına

Karlıova’da koruculara dokunan yok
Paylaş

Korucular hakkında şu ana kadar hiç bir yasal işlem başlatılmazken, yakılan ev ve işyerlerindeki zararların tespiti için de hiçbir inceleme yapılmayan ilçede, olayların hedefinde olan ve ölüm tehditleri alan BDP İlçe Başkanı Şemsettin Özen için de şu ana kadar hiçbir önlem alınmadı. Olaylarda evi, işyeri ve başkanı olduğu parti binası korucular tarafından yakılan Özen, olay anını şöyle anlattı; “Korucu ve polisler parti binasına geldi. Çaresiz kalarak partinin çatısına çıktım. Partinin kapısını kırıp içeri girdikten sonra etrafta ne bulduysa kırıp döküp yakmaya başladılar. Korucuların polislere ‘İlçe Başkanı’nı bulup bize teslim edeceksiniz’ dediğini, polisin de onlara söz verdiğini duydum. Devletin ortak bir operasyonuydu adeta. Hâlâ benim ve ailemin hayati tehlikesi devam ediyor. Mecburen ilçeden çıkarak Bingöl’e gelmek zorunda kaldım.”

20’ye yakın korucunun evini basarak, eşini sorduğunu belirten BDP İlçe Başkanı Şemsettin Özen’in eşi Nifa Özen ise, evin tüm camlarını kıran korucuların daha sonra eve ve çatıya molotofkokteyli atarak ateşe verdiğini dile getirdi. Olayda saldırıya uğrayan diğer ilçe sakinleri ve esnaflar da şu ana kadar hiçbir önlem alınmamış ve korucular hakkında işlem yapılmamış olmasına tepki göstererek, “Eğer devlet bizi korumayacaksa biz kendi savunmamızı yaparız” diyorlar. Fatih Caddesi’nde esnaf olduğunu belirten Deniz Bingöl, “Açık ve net söylüyoruz korkumuz yok. Eğer polis, devlet biz bunların üstesinden gelemiyoruz derse biz üstesinden geliriz. Kaymakam çıksın halktan özür dilesin, ‘Ben burayı yönetemiyorum’ desin, ‘siz yönetin’ desin. Bizler yönetiriz” dedi.

KORUCULAR SALDIRDI, BDP’LİLER GÖZALTINDA

Karlıova’da ev ve işyeri yakan korucularla ilgili hiçbir yasal işlem başlatılmazken, ölüm tehdidi alan BDP’liler gözaltına alındı. Dün sabah erken saatlerde evine yapılan baskında BDP Karlıova İlçe Yöneticisi Ümit Öz gözaltına alındı. Öz’ün gözaltına alınma gerekçesi öğrenilemedi. Karlıova Belediye Meclis Üyesi Sedat Sayak’ın evi de  polisler tarafından basıldı. Sayak’ın il dışında olduğu belirtilirken, eve baskın yapan özel harekat polislerinin kapıları kırdığı ve Sayak’ın evde bulunan anne ve babasını tehdit ettiği ileri sürüldü. (Bingöl/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

14 Şubat Platformu eylemleri sürdürecek

SONRAKİ HABER

Gözler yeniden ‘tarihi dava’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...