01 Ağustos 2011 04:08

Adalar belediyesinde ne oluyor?

Bizler Adalar Belediyesinde çalışan Belediye-İş Sendikası İşyeri Temsilcileri Metin Meşe, Mustafa Kalay.52 tane sendikalı işçi yıllardır Adalar Belediyesinde çalışıyoruz. 30 yıldır Belediye-İş Sendikası Adalar Belediyesinde yetkili. Belediye başkanımızla belediye yönetimiyle hiçbir sorunumuz yok.Belediye başkanımız Sayın Mustafa

Adalar belediyesinde ne oluyor?
Paylaş
Adalar İşyeri Temsilcileri Mustafa Turhan ve Metin Meşe

Bizler Adalar Belediyesinde çalışan Belediye-İş Sendikası İşyeri Temsilcileri Metin Meşe, Mustafa Kalay.
52 tane sendikalı işçi yıllardır Adalar Belediyesinde çalışıyoruz. 30 yıldır Belediye-İş Sendikası Adalar Belediyesinde yetkili. Belediye başkanımızla belediye yönetimiyle hiçbir sorunumuz yok.
Belediye başkanımız Sayın Mustafa Farsakoğlu İle sendikamız iyi bir TİS imzaladı. Son bir haftaya kadar huzur ve güven içerisinde çalışıyorduk.
Ta ki Genel-İş Sendikasının Anadolu Yakası 2 No’lu Şube Başkanı ve aynı zamanda CHP İstanbul il yönetim kurulu üyesi Nevzat Karataş belediyeye gelip başkan ve yöneticilerle görüşene kadar. CHP’nin Adalar ilçe yöneticileri ve bazı meclis üyeleri, işçilerin Belediye-İş’den istifa ettirilerek Genel-İş Sendikasına üye olmaları için baskı uygulamaktadır.
Biz isterdik bu sarı sendikacı arkadaşımız siyasi parti gücünü almadan gelip bizimle görüşseydi. “Genel-İş Sendikasına geçmezseniz işten atılırsınız, torba yasayla sizi valiliğe göndeririz” diye tehdit etmektedir.
Birleşen Çekmeköy Belediyesi ve Sancaktepe Belediyesinde üyelerini işveren baskısıyla Hizmet-İş’e kaptıran sendikacı kardeşimin işyerimizin huzurunu bozmasını istemiyoruz. Bu şube başkanlığı koltuğunu kaybedecek olan sarı sendikacıya belediye yönetiminin, siyasilerin, alet olmamaları gerekir.
AKP ile Hizmet-İş’in yapmış olduğu ayak oyunlarının Genel-İş Sendikası aynısını CHP ile belediyelerde yapmaktadır. Nerede bunların sınıf ve kitle sendikacılığı? Sendikalarda her siyasal düşüncede insan vardır olmalıdır. Sendikacıların görevi partilere göre değil sınıfa göre sendikacılık yapmaları gerekir. CHP’nin Genel Başkanı kamuda taşeron ve sendikasız işçi çalıştırılmayacak diyor. Sayın Kılıçdaroğlu 16 Nisan’da tarihinde sendikamızın İstanbul şubesini ziyaret ettiğinde Hizmet-İş Sendikasını Büyükşehirde işveren desteğiyle sendika değiştirmesini şiddetle kınadığını ve karşı olduğunu söylemişti. Buna sendikacılık değil yandaş sendika ve sarı sendika dedi. Bize yapılan baskıda aynısıdır. Psikolojimiz bozuldu huzurlu işimize gelip gitmemekteyiz. Çalışma ve aile düzenimizi bozdular.

ÖNCEKİ HABER

Bir garip soruşturma

SONRAKİ HABER

İsrailliler sosyal adalet için ayakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa