28 Mart 2015 15:20

Divan işçilerine özel güvenlik saldırdı

Sendikalaştıkları için işten atılan ve fabrika önünde direnişe geçen Divan işçileri, taleplerini anlatmak üzere gittikleri fuarda, Divan Pastaneleri standının önünde güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı.

Paylaş

Özgür ÖZDEMİR
İstanbul 

Sendikalaştıkları için işten atılan ve fabrika önünde direnişe geçen Divan işçileri, taleplerini anlatmak üzere gittikleri fuarda, Divan Pastaneleri standının önünde güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı.  

Divan pastanelerinin Çekmeköy’de bulunan üretim fabrikasında çalışan işçiler sendikalaştıkları için işten atılmışlardı. Fabrika önündeki direnişlerinde bir buçuk ayı geride bırakan işçiler, taleplerini dile getirmek üzere uluslararası gıda firmalarının bir araya geldiği ve Divan Pastanelerinin de stand açtığı Yenibosna’daki EDT EXPO fuarına gitti. Standın önüne Gıda İş sendikasının önlükleriyle gelen işçiler, Koç Holding’in ve Divan İşletmelerindeki yöneticilerin sendika düşmanı tutumunu fuar katılımcılarına anlatmaya başladı. Bu esnada, fuarın güvenlik görevlileri işçilere saldırdı. Güvenlik görevlileri direnişçi işçileri, darp ederek fuar alanından kovmak istedi. Ama fuar ziyaretçilerinin alkışlarıyla işçilere destek olmasının ardından güvenli görevlileri geri çekildi. Ancak, Divan işçileri fuar alanını terk ederken, tekrar saldırı girişiminde bulundu. Direnen işçiler Koç Holding ve Divan pastanelerinin peşini, haklarını alıncaya kadar bırakmayacaklarını ifade etti. 

Divan işçileri fuardan çıktıktan sonra, greve çıkan Bakırköy belediyesine bağlı taşeron firma olan BYUAŞ işçilerinin Bakırköy Özgürlük meydanında bulunan direniş çadırını ziyaret etti. 

ÖNCEKİ HABER

Şiddetli yağışlar sellere neden oldu

SONRAKİ HABER

Stat inşaatında çalışan işçiler iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...