28 Mart 2015 13:04

Röportaj Atölyesi Antalya'da

Usta röportajcılar ile genç gazeteciler arasında kopan bağın yeniden kurulması amacıyla 3 kenti kapsayan Röportaj Atölyesi yerel ve ulusal basın çalışanlarının katılımı ile Antalya'da devam ediyor.

Paylaş

Usta röportajcılar ile genç gazeteciler arasında kopan bağın yeniden kurulması amacıyla 3 kenti kapsayan Röportaj Atölyesi yerel ve ulusal basın çalışanlarının katılımı ile Antalya'da devam ediyor. 

Umut Vakfı ve Freiderich Ebert Vakfı tarafından projelendirilen ve Konrad Adenauer Stiftung Vakfı tarafından desteklenen usta röportajcılar ile genç kuşak gazeteciler arasında kopan bağın yeniden kurulması amacıyla başlatılan Röportaj Atölyesi çalışmaları, 3 kenti kapsayan projenin 2'nci durağı olan Antalya'da başladı. Çanakkale'nin ardından Antalya'da bir araya gelen gazeteciler ve gazeteci adayları, Clab Sera Otel'de 2 gün sürecek atölye çalışmasına başladı. 

Genç kuşak gazetecilere ve gazeteci adaylarına "röportajcılık" konusunda hem teorik hem de pratik bilgi aktarmayı, mevcut medya düzenine "röportajı" bir seçenek olarak sunmayı ve alternatif medyaya "röportajcı" yerleştirmeyi hedefleyen Röportaj Atölyesi'ne Gazeteci Tuğrul Eryılmaz, Celal Başlangıç, Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, Doç. Dr. Ceren Sözeri, Avukat Fikret İlkiz'in yanı sıra, aralarında Dicle Haber Ajansı (DİHA), Jin Haber Ajansı (JINHA), Habertürk, Cumhuriyet gazeteleri çalışanı olmak üzere Antalya, Diyarbakır ve Çanakkale'den yerel ve ulusal basın çalışanları katıldı. 

Programın ilk gününde açılış konuşmasını yapan Umut Vakfı'ndan Avukat Fikret İlkiz, Umut Vakfı'nın 2014-2015 yıllarında bireysel silahlarla meydana gelen olayların istatistik bilgilerini açıkladı. Ülkede en az 20 milyon bireysel silah bulunduğunu belirten İlkiz, yine Türkiye'de 2015'in Şubat ayından itibaren cezaevlerinde 5 bin 871'i kadın, 2 bin 157'si çocuk olmak üzere toplam 164 bin 461 tutuklu ve hükümlü bulunduğunu söyledi. Türkiye'nin "F Tipi" bir ülkeye dönmek üzere olduğunu dile getiren İlkiz, Ankara Sincan'da, Şakran'da ve Van M Tipi'nde cezaevlerine kapatılmış çocukların cinsel istismara maruz kaldığını hatırlattı. İlkiz'in ardından konuşan Kondrad Adeneur Vakfı'ndan Bekir Öncel ise kısa bir konuşma yaparak, vakfın amaçlarını ve faaliyetlerini anlattı. 

Konuşmalar ardından Gazeteci Tuğrul Eryılmaz, "Röportaj öncesi hazırlık", Doç. Dr. Ceren Sözeri ise "Röportaj yazımında etik gazeteciliği korumak ve nelere dikkat edilmeli, baskı ve çıkar çatışmaları karşısında nasıl mücadele edilmeli" konu başlığıyla sunum yaptı. Röportaj Atölyesi, Porf. Dr. Yasemin İnceoğlu'nun "Charli Hebdo örneği, LGBTİ'ler, kadınlar, etnik azınlıklar üzerinden nefret söylemi ve ifade özgürlüğü" ve Gazeteci Celal Başlangıç'ın "Röportaj saha çalışması, beklenmedik gelişmeler, yazım teknikleri" konu sunumları ile devam etti. 

Antalya'daki atölye çalışmalarının son gününde katılımcılar, Aksu ilçesindeki Perge antik kente yapacakları "arazi çalışmasını" röportaja dönüştürecekler. Gazeteci adaylarını ve genç gazetecileri kapsayan Röportaj Atölyesi'nin Çanakkale'de başlayan çalışmaları, Antalya'nın ardından Diyarbakır'da devam edecek. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Grevdeki Sulama Birliği İşçilerine Malatya’dan destek

SONRAKİ HABER

CHP'liler ön seçim için sandık başında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...