28 Mart 2015 00:55

Bakırköy Belediyesi grevcileri: Mücadelemizin sonunda zafer var

Bakırköy Belediyesine bağlı taşeron şirket BYUAŞ’ta işten atılan ve direnişe geçen işçiler, “Mücadelemizin zaferle sonuçlanacağından umutluyuz” diyor.

Paylaş

Bakırköy Belediyesine bağlı taşeron şirket BYUAŞ’ta işten atılan ve direnişe geçen işçiler, “Mücadelemizin zaferle sonuçlanacağından umutluyuz” diyor.

Birgül 30 yaşında. 5 yıldır belediyede çalıştığını söylüyor. 15 aylık bir çocuğu olan Birgül, “Belediyenin kreş bölümüne tanıdık vasıtasıyla girdim” diyor. Bir yıldır sendikalı olan ve hayatında ilk defa greve çıkan Birgül, “İşimi kaybetmemek için 3-4 ay ücretsiz ve sigortasız çalıştım. Daha önceleri grev ve direnişleri desteklemiyordum. ama bu grevle birlikte emeğimin karşılığını almayı ve dayanışmayı öğrendim” diyor. 26 yaşındaki Berk de maaşı, yıllık izni, ve sosyal haklar nedeniyle bu işi seçmiş ama daha ilk aydan maaşla ilgili sıkıntı yaşamış. 5 aydır sendikalı olan Berk’in de ilk grevi. Greve çıkınca kendilerini engelleyen pek çok etkenle karşılaştıklarını anlatan Berk şunları söylüyor: “Yasal engeller, mobbing, sendikalarının kötülenmesi, greve çıkanların çıkarcı olarak nitelenmesi gibi etkenler.”
Direnişten umutlu olan Berk “Mücadelemizin zaferle sonuçlanacağından eminim” diyor.

DESTEK ZİYARETLERİ

Bakırköy Belediyesinde Byuaş işçilerinin 21 Mart Cumartesi günü başlattığı grev sürüyor. İşçilerin Bakırköy Özgürlük Meydanı’na kurduğu grev çadırı ise ziyaretçi akınına uğruyor. Meydandan geçen vatandaşların uğramadan geçemediği grev çadırında, hemen her partiden milletvekili aday adaylarının, kitle örgütlerinin, sendikaların desteği sürüyor.

Başta Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Bakırköy meclis üyeleri olmak üzere, Avcılar Belediyesi taşeron işçileri, Sultangazi-Gaziosmanpaşa Belediyesi işçileri, Tek Gıda-İş Sendikası, Uid-der üyeleri, DİSK/Gıda-İş, Sanatçı Pınar Aydınlar ve Mehmet Ekici, Çamlık Park Forumu, Emek Partisi üyeleri şimdiye kadar gelen ziyaretçiler arasında yer aldı. Bakırköy Belediyesinde örgütlü Tüm-Bel Sen işyeri temsilciliği de dayanışma ziyaretinde bulundu. Tüm-Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı’nın yanı sıra işyeri temsilcileri ve sendika üyesi kamu emekçilerinin katıldığı ziyarete sık sık “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganı atıldı. SES de işçilerle bir araya gelerek destekte bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TARGEL köleliğine son verin

SONRAKİ HABER

28 Mart katliamının üzerinden 9 yıl geçti: Katiller nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...