27 Mart 2015 16:19

Ayvalıtaş ailesi: Adalet yoksa direniş var

Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümü ile ilgili açılan davanın duruşmasında Ayvalıtaş ailesine ve duruşmayı izlemeye gelenlere yönelik saldırıya ilişkin açıklama yapan Ayvalıtaş ailesi ve avukatları, 'Adalet yoksa direniş var' dedi.

Paylaş

Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümü ile ilgili açılan davanın duruşmasında Ayvalıtaş ailesine ve duruşmayı izlemeye gelenlere yönelik saldırıya ilişkin açıklama yapan Ayvalıtaş ailesi ve avukatları, “Adalet yoksa direniş var” dedi.

İstanbul Ümraniye’de Gezi eylemlerine destek yürüyüşünde iki aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Ayvalıtaş’ın ölümü ile ilgili açılan davanın 6’ncı duruşması öncesinde Ayvalıtaş ailesi ve duruşmayı izlemeye gelenlere polis ve özel güvenlik saldırmıştı. Konuyla ilgili bugün İHD İstanbul Şubesinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda aile, avukatları ve arkadaşları adına açıklama yapan Avukat Sevgi Eren,  saldırının isimlerin listede olmadığı gerekçesi ile yapıldığını kaydederek kendisini İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak tanıtan bir sivil polis tarafından cinsiyetçi küfürler edildiğini söyledi.

Mahkeme başkanının duruşmanın başından beri tarafların duruşmaya girmesini istemediğini ifade eden Avukat Eren, “Kendi halinde davayı görüp bitirmek, kasten gençlerin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan sanıkları beraat ettirmek istemektedir” dedi. “Adalet yoksa direniş var” diyen Eren, 24 Haziran’da görülecek duruşmada yine adliyede olacaklarını söyledi.

‘BU YARGILAMA POLİS TARAFINDAN YAPILIYOR’

Baba Ali Ayvalıtaş da, her duruşmada mahkemenin aynı tavrıyla karşılaştıklarını belirterek, polisler tarafından hem akrabalarının hem de kendisinin yerlerde sürüklendiğini ve darbedildiğini söyledi.  “Her duruşma gözümün önünde o hakimlerin oğlumu parçalara ayırarak öldürdüklerini görüyorum” diyen Ayvalıtaş,  önce oğlunu ardından eşini kaybettiğini belirterek, “Haftalarca eve gitmedim büyük acılar çektik. Bu yönetimden, bu yasalardan bıktık. Bunlar insan değil. Çünkü insan insanı incitmez. Birleşelim birlik olalım yoksa parça parça eziliriz” dedi. Baba Ayvalıtaş son olarak polis darbının ardından 7 günlük rapor aldığını da söyledi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Polis sanıkları tanımadı ama şikayetçi oldu!

SONRAKİ HABER

Uğur Kaymaz davasında yeniden yargılamaya ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...