01 Ağustos 2011 04:02

Ankara Barosu ‘men’ cezasını kınadı

ANKARA Barosu Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu, gazeteci Havva Karakaya’ya mahkeme tarafından 375 gün “meslekten men” cezası verilmesine tepki gösterdi. Feyzioğlu, yaptığı açıklamada, “Gazeteci Havva Karakaya hakkında bir ceza mahkemesince meslekten men cezası verilmesini, Basın Konseyi’nin üyesi bir demokratik kitle örgüt

Ankara Barosu  ‘men’ cezasını kınadı
Paylaş

ANKARA Barosu Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu, gazeteci Havva Karakaya’ya mahkeme tarafından 375 gün “meslekten men” cezası verilmesine tepki gösterdi. Feyzioğlu, yaptığı açıklamada, “Gazeteci Havva Karakaya hakkında bir ceza mahkemesince meslekten men cezası verilmesini, Basın Konseyi’nin üyesi bir demokratik kitle örgütünün başkanı sıfatıyla şiddetle kınıyorum” dedi.

Gazetecileri devlet memuru, gazeteciliği ise idareye bağlı olarak icra edilen bir meslek kabul eden söz konusu kararın, yalnızca Türk Ceza Kanunu’na değil, Anayasa’ya ve basın özgürlüğüne ilişkin uluslararası sözleşmelere de aykırı olduğunu savunan Feyzioğlu, “Bir gazetecinin meslekten men edilmesi, sadece ona verilen hukuksuz bir ceza değil, halkın haber alma hakkına karşı da indirilen bir darbedir” dedi.

Feyzioğlu, onlarca gazetecinin, gazetecilik faaliyetinden ötürü tutuklu veya hükümlü bulunduğu, yüzlerce gazetecinin yargılandığı Türkiye’nin demokrasiye kavuşabilmesi için; kanunlardan önce zihinlerin değişmesi, hür düşünceden korkulmaması gerektiğini kaydetti. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

AKP kaşıkla verdiğini kepçeyle alıyor

SONRAKİ HABER

Radyonun içindeki mülteciler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...