01 Ağustos 2011 03:59

Ontex, Can Bebe ve PTT direnişleri sürüyor

İSTANBUL’da sendikaya üye oldukları için işten atılan PTT, Ontex ve Can Bebe işçilerinin her hafta düzenlediği yürüyüş bu hafta da devam etti.Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen PTT, Ontex ve Can Bebe işçileri, “Ontex işçisi ekmeğin bekçisi”, “Can bebe’ye boykot”, “Kah

Ontex, Can Bebe ve PTT direnişleri sürüyor
Paylaş

İSTANBUL’da sendikaya üye oldukları için işten atılan PTT, Ontex ve Can Bebe işçilerinin her hafta düzenlediği yürüyüş bu hafta da devam etti.

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen PTT, Ontex ve Can Bebe işçileri, “Ontex işçisi ekmeğin bekçisi”, “Can bebe’ye boykot”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni” dövizlerini taşıyarak, Taksim Meydan’ında bulunan Burger King önüne kadar yürüdü. Yürüyüşte, “Zafer direnen emekçilerin olacak”, “Tanzimat hakkı engellenemez”, “Direne direne kazanacağız” ve “Boykot boykot Burger King’e boykot” sloganları atıldı.

İşçiler adına hazırlanan ortak basın metnini okuyan Gamze Kayhan, aylardır kararlılıkla hakları mücadele verdiklerini belirtti. Kayhan, Ontex işçilerinin işe dönmek için Bakırköy 7. İş Mahkemesi’nde açtıkları davanın 13 Temmuz’da görülen 3. duruşmasından işe iade kararı çıktığını, ancak Ontex yönetiminin Yargıtay’a itiraz başvurusunda bulunduğunu söyledi. Son zamanlarda işçilere dönük hak gasplarına dikkat çeken Kayhan, saldırılara karşı birlik çağrısında bulundu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Ekmeklerini bataklıktan çıkarıyorlar

SONRAKİ HABER

AKP kaşıkla verdiğini kepçeyle alıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...