01 Ağustos 2011 03:58

Ekmeklerini bataklıktan çıkarıyorlar

KÜÇÜKÇEKMECE’de taban kısmı bataklık olan dereye giren ‘balık kurdu’ işçileri, çamurdan ekmeklerini kazanmaya çalışıyor. Küçükçekmece Gölü ile Marmara Denizi’ni birbirine bağlayan ve bölgenin kanalizasyonun da aktığı kanala giren işçiler, her gün 9-10 saat kaldık

Ekmeklerini bataklıktan çıkarıyorlar
Paylaş

KÜÇÜKÇEKMECE’de taban kısmı bataklık olan dereye giren ‘balık kurdu’ işçileri, çamurdan ekmeklerini kazanmaya çalışıyor. Küçükçekmece Gölü ile Marmara Denizi’ni birbirine bağlayan ve bölgenin kanalizasyonun da aktığı kanala giren işçiler, her gün 9-10 saat kaldıkları su içerisindeki çamurdan kurt çıkarmaya çalışıyor. Kanalın dibindeki balçıkları kürek yardımıyla çıkaran vatandaşlar, su yüzeyindeki tahtaların üzerinde çamur içindeki kurtları ayıklıyor. Balık tutkunlarının rağbet ettiği kurtları toplayan işçiler, balık sevdalılarına sattıkları kurtlardan günde ortalama 30-40 lira kazanarak geçimlerini temin ediyor.

Yaptıkları işin çok zor olduğunu ve özellikle yaz mevsiminde zorlandıklarını dile getiren işçilerden Mehmet Şengül, “ İşimiz balçıktan kurt çıkarmak. Bu kurtları canlı yem olarak balık tutkunlarına satıyoruz. İşimiz çok riskli ve sağlıksız ama ekmek parası için çalışıyoruz. Burası İstanbul’un en pis derelerinden. Ancak geçimimizi bu yolla sağlıyoruz” diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

İran’a tepki büyüyor

SONRAKİ HABER

Ontex, Can Bebe ve PTT direnişleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...