26 Mart 2015 17:26

Nevin Yıldırım'a verilen cezaya kadınlardan tepki

Kendisine tecavüz eden Nurettin Gider'i öldüren Nevin Yıldırım'a verilen müebbet hapis cezası Kocaeli Kadın Platformu üyeleri tarafından basın açıklamasıyla kınandı.

Paylaş

Hilal TOK
Gizem ULUTAŞ
Kocaeli

Isparta'da iki yıl önce kendisine tecavüz eden Nurettin Gider’i öldüren Nevin Yıldırım, müebbet hapis cezasına mahkm edilmesi protesto edildi. Nevin Yıldırım’ın müebbet hapis cezası almasına karşı eylem yapan Kocaeli Kadın Platformu, bir basın açıklaması düzenleyerek “Nevin’lere değil tecavüzcülere müebbet” dedi.

“MAĞDUR OLMAMAK İÇİN FAİL OLUYORLAR”
Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Çağla Aslan, kadınların “mağdur” olmamak için “fail” olduklarını dile getirdi. Yargılananın her seferinde kadın olduğunu belirten Aslan, “Nevin Yıldırım davasıyla bir kez daha gördük ki tüm seçenekleri, özgürlüklere el konan, bütün çıkış kapıları erkek egemen sistem tarafından kapatılan kadınlar, salt canlarını kurtarabilmek için karşılarındaki erkekleri öldürmek zorunda kalsalar da yargılanan yine kadınlar oluyor” diye konuştu.

Isparta'da gerçekleşen davaya giden kadınların bir kez de burada şiddete maruz kaldığını söyleyen Aslan “Nevin in davası için oraya giden kadınlar dışında herkes adliyeye elini kolunu sallayarak girerken avukatlar dâhil hiçbir kadın adliyeye sokulmadı” diyerek darp raporu alan kadınların suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın makam aracına tüküren gence 7 bin 600 TL para cezası

SONRAKİ HABER

Tarım aracı devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...